Fábián László: "Elindult a Vízilabda Szurkolói Villamos, szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!"

Fábián László: "Elindult a Vízilabda Szurkolói Villamos, szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!"

2014. 07. 04.
Megosztás

Vízilabda-válogatottunk Budapesten száll harcba a győzelemért a júliusi Európa-bajnokságon, az izgalmas meccseket pedig nem csak a tv előtt, hanem a „Vízilabda Szurkolói Villamoson” is követhetjük. A sportágat népszerűsítő, kívülről látványos trikolorba bújtatott villamos július 4. és 31. között közlekedik a 24-es, 50-es és 61-es útvonalakon. Az indulásnál Fábián László, a MOB sportigazgatója is jelen volt.

„A Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Villamosa a londoni olimpia ideje alatt bebizonyította, hogy valóban egyedülálló kezdeményezés a mozgó szurkolói klub. Az utasok örömmel fogadták a különleges villamost, együtt szurkoltak a csapatnak. A két évvel ezelőtti kezdeményezésnek nem is lehetne megfelelőbb folytatása, mint a Budapesten szervezett Vízilabda Európa-bajnokság. A vízilabda nem csak kiemelt csapatsport, de Magyarország egyik legeredményesebb olimpiai sportága is, amelyben mind a férfiak, mind a nők a világ kihagyhatatlan szereplői. Tavaly együtt izgultunk értük a világbajnokságon, ahonnan a lányok bronz, a fiúk pedig a legfényesebb éremmel jöttek haza. Idén most ezt személyesen a helyszínen, a TV előtt ülve, de a villamoson is megtehetjük. Szurkoljunk együtt a női és férfi csapatnak!” – mondta el Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója.

„2012-ben nagy sikert aratott a sportrajongók körében a Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Villamosa, így nem volt kérdés, hogy július 14. és 27. között épp Budapesten megrendezésre kerülő vízilabda Európa-bajnokság ideje alatt is elindítja mozgó szurkolói klubját a Teamforce sportmarketing ügynökség” – tájékoztatta a jelenlévőket Veréb Evelin, a cég projektigazgatója. A közel egy hónap során három útvonalon szurkolhatunk vízilabdázóinknak: a Keleti Pályaudvar és Közvágóhíd között közlekedő 24-es villamoson, a Határ út és Pestszentlőrinc között az 50-es villamoson, illetve a 61-es villamoson Hűvösvölgy és Móricz Zsigmond körtér között.

Legutóbb 2001-ben rendezett vízilabda Európa-bajnokságot Budapest. A csapatnak nem csak meghatározó tagja volt Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, de a világesemény plakátarca is.

„Egy sportolónak nincs annál különlegesebb élmény, mint amikor hallja a szurkolók támogatását, érzi a határtalan szeretetet” – emlékezett vissza Kósz Zoltán, majd folytatta: „talán egy dolog teheti az érzést még különlegesebbé, az, ha mindezt otthon, hazai környezetben élheti át. Legyen szó bármilyen sportágról, a szurkolóknál nagyobb dopping, hajtóerő nem létezik. A magyar vízilabdázók nem heten vannak a medencében, hanem a szurkolókkal együtt „nyolcan”. Valamennyi volt és jelenlegi vízilabdázó, sportoló nevében szeretném megköszönni a magyar szurkolók folyamatos támogatását.”

„Nincs még egy olyan sportág Magyarországon, mely akkora népszerűségnek örvendene, mint a vízilabda. Válogatottaink meccseit többszázezer ember követi, izgulja végig. Ezért is megtisztelő, hogy 2001 után ismét Budapest adhat otthont a vízilabda Európa-bajnokságnak. A Teamforce sportmarketing ügynökség kezdeményezését örömmel fogadtuk, hiszen a szurkolói villamos által még népszerűbbé válhat a sportág, még szorosabb kapcsolatot alakíthatunk ki a szurkolókkal. Remélhetőleg az idei esemény után még több gyermek kezd el vízilabdázni, ezzel is biztosítva hazánk töretlen sikerességét a sportágban" – mondta el a szurkolói villamos bemutatása kapcsán Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára.

„Támogatóként 2013-ban álltunk a Magyar Vízilabda válogatott mellé, de az általuk képviselt értékeket mindig is magunkénak éreztük. Több évtizedes múltra visszatekintő, felelős magyar vállalatként az UNIVER mindig is fontosnak tartotta, hogy környezetével együtt éljen és együtt működjön, így szponzoráció kapcsán is hasonló értékeket képvisel” – tette hozzá Tóth-Csanádi Zita, az Univer vezérigazgató-helyettese.

Nem csak a vízilabda Európa-bajnokság eseményeiről, de a szurkolói aktivitásokról is igyekszik folyamatosan tájékoztatást nyújtani a kezdeményezés médiapartnere, a Ringier Kiadó. „A Ringier mindig is keresi az olyan egyedülálló lehetőségeket, amikor szurkolóival, olvasóival találkozhat. A hónap során sportlapjainkon, illetve online felületeinken foglalkozunk majd a mozgó szurkolói klubbal” – mondta Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője.