Farkas Norbert fedett pályán síelt

Farkas Norbert fedett pályán síelt

2013. 08. 24.
Megosztás

A szocsi olimpiára készülő alpesi síző Farkas Norbert a Hamburg közelében lévő wittenburgi pályán edzett, s nagyon hasznosnak ítélte az ott eltöltött négy napot.

„Ezt az egészet úgy kell elképzelni, hogy van egy futballpálya szélességű, fedett sípálya, ami olyan hosszú, hogy harminc szlalomkapu elfér rajta, s az év háromszázhatvanöt napján üzemel, mínusz öt fokos hőmérséklettel – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Farkas.
– Ez tehát olyan hely, ahol nem érheti az embert meglepetés, nem fúj a szél, nem olvad a hó. Sőt, még vízzel is locsolják, úgyhogy szürke jég van a felületén – pont, mint a világkupa-versenyeken. Ez növeli a hatékonyságot, és mivel nagyon intenzívek a tréningek, senki sem tölt itt többet négy-öt napnál.”

Farkas naponta kétszer két órát edzet (szigorú időbeosztás szerint), s azt kapta, amit várt. Pontosabban egy kicsit még többet is, hiszen egy elég erős osztrák csapat is a wittenburgi pályát választotta tréninghelyszínül, úgyhogy a magyar síző remek versenyzőtársakkal, jó pályán készülhetett.

„A végére jól elfáradtam, de megérte!” – összegezte a tapasztalatokat Farkas.

(Forrás: Felix Promotion)