Farkas Norbert Iránban versenyzett

Farkas Norbert utazhat Szocsiba!

2014. 01. 16.
Megosztás

„Bár hivatalosan még pár napig tart a kvalifikáció, már nem történhet semmi olyan dolog, amiért ne én mennék” – mesélte boldogan Farkas Norbert a mob.hu-nak, Szocsira készülő alpesi síző.

Az elmúlt időszakban rendkívül jó formában volt, a versenyek is remekül sikerültek neki. Bár eredeti célja, az egyéni kvalifikáció nem sikerült, nem volt elég idő, hogy „megcsússza” az adott pontot, az ország jogán ott lehet Szocsiban.

Norbi lelkileg felkészült az olimpiára, már nagyon várja a közelgő megmérettetést, bár az utolsó hetekben még rengeteg dolga van. Amellett, hogy az utazással foglalkozik és az ottani edzéseket tervezik, folyamatosan versenyez. A mostani teljesítményével meg van elégedve, jól ment neki a síelés és még a pontjain is javított, tehát bizakodva készül a Téli Olimpiai Játékokra. Szocsiig még több Európa-kupa futamban is megméretteti magát, azt mondja, hogy a tudat, hogy kijutott az olimpiára még az eddiginél is jobban ösztönzi.

Első olimpiáján nem tudja még, hogy milyen helyezésre számíthat, viszont szeretné teljesíteni minden idők legjobb magyar időeredményét. Bár világbajnokságokon és világkupákon már többször találkozott a legjobbakkal, nagyon várja már, hogy újra együtt versenyezzenek.

(Foto: MOB/Kovács Anikó)