Farkas Norbi eddigi legjobb eredménye!

Farkas Norbi eddigi legjobb eredménye!

2012. 12. 18.
Megosztás

Két kupával lett gazdagabb a magyar síelő

Újabb örömhírekkel számolhatunk be Farkas Norbival kapcsolatban: azok után, hogy az elmúlt hetekben egyre jobb időket ment a magyar alpesi síző, Olaszországban a nem alpesi országok bajnokságán sikerült remekül szerepelnie.

A Speikbodenben rendezett felnőtt nemzetközi FIS-versenyen vasárnap és hétfőn is óriás műlesiklásban állt rajthoz a Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sportoló. Bár az első futamon elég magas, 47-es rajtszámot kapott Norbi, sikerült becsúsznia a legjobb 30-ba, ráadásul a következő futamban már másodikként indulhatott, nem is akármilyen eredménnyel, de erről had meséljen inkább ő: „Nagyon jó időt mentem, így sikerült megcsinálnom életem első 60 pont alatti teljesítményét” – nyilatkozta nekünk érthetően nagyon boldogan a 21 éves síelő.

A nem mindennapi eredmény másnapján a kezdet ismét nehéz volt 50-es rajszámmal. Ezúttal nem is sikerült az első harmincban végeznie az első futamon Norbinak, igaz, mindössze egy tizeddel volt elmaradva az élmezőnytől.

„A második csúszás ismét nagyon jól sikerült, megvertem több előttem végzett síelőt, ráadásként pedig még az előző napomat is túlszárnyalva, 56 pont körül mentem. Nagyon boldog vagyok, hiszen mindkét nap sikerült javítanom és az edzőm is nagyon büszke volt rám!” – számolt be a síelő.

Ráadásul arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nem alpesi országok versenyzői között Norbi egy második és egy harmadik helyet ért el, így egy-egy kupával is gazdagabb lett a két nap után.

Ünneplésre azonban nincs idő, hiszen szerdán már a szlalommal folytatódik a verseny. „Magam mögött is hagyom az elért eredményeket, már teljes erőbedobással csak a két szlalomra koncentrálok, ahol szeretnék megint jó futamokat menni.”


Farkas Norbi az év férfi alpesi sízője!

A Magyar Sí-szövetség a 2011-es esztendőhöz hasonlóan ezúttal is a Felix Promotion menedzserirodával együttműködő sportolót, Farkas Norbertet választotta meg az év férfi alpesi sízőjének.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Bár Norbi nehéz éven van túl, hiszen sokáig kézsérülés hátráltatta, férfi alpesi síben tovább sincs nála jobb magyar a mezőnyben.
Ezt az eredményei is mutatják, hiszen Schladmingban 21 éves kora ellenére rajthoz állhatott idén a felnőtt Világkupán, valamint szintén a felnőtt magyar bajnokságban óriásműlesiklásban, szlalomban és kombinációban is megszerezte az első helyet. A FIS pontjai alapján is ő a legelőkelőbb magyar, így kijelenthető: nem érdemtelenül kapta meg sorozatban másodszor az elismerést.

„Váratlanul ért a dolog, mert nem tudtam mikor hirdetik ki a győztest, így én is az internetről értesültem róla” – értük utol az éppen Ausztriában tréningező sportolót. „Természetesen nagyon büszke vagyok a díjra, melyet szerintem főleg azzal érdemeltem ki, hogy kéztörésem ellenére is sikerült csökkentenem a FIS-pontjaim számát. Remélem, hogy a jövő évem is hasonlóan jól, vagy inkább még jobban sikerül!”

(Forrás: Felix Promotion)