Jövő szombaton kezdődik a Veszprém-Szeged döntő

Férfi NB I: A Szegedé a rangadó!

2013. 10. 27.
Megosztás

Hatalmas hangulatot és változatos játékot hozott a Szeged és a Veszprém férfi kézilabda bajnoki csúcsütközete hazai győzelemmel.

A forró hangulatú rangadón olaj volt a tűzre a hazaiknak, hogy az első percekben Alilovic kivédte a szemüket, Ilic és Sulic góljaival pedig kétgólos előnybe került a Veszprém.
Egészen a 6. percig, amikor jött Ilyés és Mindegia, máris 3-2 állt az eredményjelzőn. Ancsin góljáig, 4-3-ig vezetett is a hazai csapat, de aztán az Ilics-Mindegia gólpárbajt a veszprémi nyerte, ezzel, ha nem is biztos, de tartós előnyt fabrikált együttesének (5-7). Túlélte azonban emberhátrányát is a Szeged, majd Larholm büntetőjével és Vadkerti góljával ismét egyenlített egy olyan csúcsderbin, ahol mindkét fél kőkeményen ügyelt védekezése biztonságára. A 23. percben Vranjes is megszerezte első gólját, amivel 9-8 lett az állás, de jelzés értékű volt, hogy amíg a Szegednek bejöttek az átlövések, addig a Veszprém ebben visszaesett – Miklernek köszönhetően is. 6-8-ról fordított 14-8-ra a hazai gárda és állva hagyta a teljesen lebénult Veszprémet.

A bajnoki címvédő a második harminc percet már aktívabban kezdte, feljött három gólra, de a Szeged védekezésben és támadásban is remekelt, Ancsin és Mindegia ihletett formában játszott (18-12).A 45. percben azonban a szegedi mester, Juan Carlos Pastor kért időt, hiszen 18-16-ra visszajött a Veszprém. Sőt, utána Fazekas kivédte Larholm büntetőjét, de ebből közvetlenül nem tudott előnyt kovácsolni, ám Ugalde és Gulyás góljából igen, Ilics hetese pedig egyenlítést ért az 51. percben (20-20). Ám aztán Parrondo és a remek formát kifogó Ancsin visszabillentette a hazaiak felé a mérleg nyelvét, ez pedig döntőnek bizonyult.
Egy remek hangulatú, színvonalas rangadón végül a Szeged ismét megverte az alapszakaszban a Veszprémet.

A Szeged tíz mérkőzés után százszázalékos, míg a Veszprémnek kilenc meccsen ez volt az első veresége.

Vélemények a találkozó után:

„A védekezésünk volt a győzelmünk kulcsa, és ezért a csúcsteljesítményért, hogy a szünetig csupán nyolc gólt kapott, csak elismerés illeti csapatomat – nyilatkozta a mérkőzést követően Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője.
– Remek közönségünk hathatós támogatásával a szoros végjátékban is megmutattuk, hogy érdemes bízni bennünk és a munkánkban, amelynek megérett az első gyümölcse. A szüretig azonban még rengeteg lesz a dolgunk, és továbbra is jó döntéseket kell hoznunk.

„A durva mérkőzésen szerintem is a védekezésen múlott, hogy melyik együttes nyer – mondta ezt már Carlos Ortega, a veszprémiek mestere.
– A Szeged jól felkészült a mi taktikánkból, miként mi is tanulmányoztuk a Pick játékát. Kár, hogy az első félidő közepén megakadt a támadójátékunk, majd a másodikban túl nagy különbséget kellett ledolgoznunk. Ez sikerült, ám Mikler és társai remek napot fogtak, míg nálunk csak az első sor tudott igazán jó teljesítményt nyújtani a szünet után.

„Nagyon fontos egy ilyen kaliberű csapat ellen, hogy a hibáink ellenére nyugodtak tudtunk maradni a végjátékra – nyilatkozta a Sport Klubnak a mérkőzés után Ancsin Gábor, a szegediek átlövője.
– Először jön a válogatott hét, majd az EHF-kupára való felkészülés. Nem szabad megállnunk, csináljuk tovább, és remélem, sikerül továbbjutni az EHF-kupában.”

A Csurgó a tabella második helyén

A címvédő Veszprém szegedi vereségét könnyedén használta ki a Csurgó az MKC hazai legyőzésével, így második helyre lépett előre a bajnokságban. Ugyanezt a lehetőséget viszont elmulasztotta a Tatabánya, hiszen Debre Viktor csapata kikapott otthon a szervezetten játszó Gyöngyöstől.
A SZESE Győr kis különbségű, de annál fontosabb győzelmével megelőzte a legyőzött Vácot a tabellán, ám még ennél is fontosabb győzelmet könyvelhetett el a PLER, amely edzőváltás után megszerezte első idei sikerét a Cegléd elleni alsóházi rangadón.


FÉRFI KÉZILABDA NB I

10. FORDULÓ

Férfi NBI, 10. forduló:
PICK-SZEGED-MKB-MVM VESZPRÉM 23-22 (14-8), Szeged, játékvezetők: Kékes Cs., Kékes P.
SZEGED: Tatai, Mikler, Tóth M. (kapusok), Ancsin 7, Balogh Zs., Blazevic, Gidai, Ilyés 2, Kekezovics 1, Larholm 1 (1), Mindegia 3, Parrondo 2, Sulc, Vadkerti 2, Vranjes 2, Zubai
VESZPRÉM: Alilovic, Fazekas (kapusok), Chema Rodriguez 2, Gulyás 3, Ilics 10 (2), Iváncsik G. 1, Iváncsik T., Jamali, Nagy L. 1, Pesic, Ruesga, Schuch, Sulic 3, Terzics, Ugalde 2
Kiállítások: 8, ill 8 perc Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2

GRUNDFOS TATABÁNYA KC–B. BRAUN GYÖNGYÖS 28–31 (13–15), Tatabánya, 700 néző. V: Bacs, Bán.
TATABÁNYA: Szente – Kanyó Á. 1, Bodó, Dénes, Djukic 5, KATZIRZ 5, HARSÁNYI G. 10 (9). Csere: PAUL (kapus), Rossoni, Kiss Á. 2, Mazák 1, Nenadics, TÖRŐ 2, Juhász Á., Vaskó 2
GYÖNGYÖS: HUDÁK – Iváncsik Á. 2, FREY 5 (1), Varsandán 1, Sándor Á. 1, Szalafai, HAJDÚ G. 5. Csere: Liszkai, Tamási, Holló (kapusok), ACUSI 7, Koller 2 (1), DEBRECZENI 5, Oláh T
Kiállítások: 10, ill. 12 perc Hétméteresek: 10/9, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Debre Viktor: – Kár volt ezért. A kritikus pillanatokban megremegtek a kezek. Az eddig jól működő védekezésünk csődöt mondott, szétesett. Ennek pedig csak ez lehetett a vége.
Gulyás István: – Nagyon örülök, hogy ilyen összeszedetten játszottunk, és visszahoztuk a két hazai döntetlenünk során elveszített pontokat.

CSURGÓI KK–MEZŐKÖVESDI KC 35–27 (16–10), Csurgó, 800 néző. V: Bóna, Miskei
CSURGÓ: PALLAG – GAZDAG 5, VADKERTI G. 7, Puhovszkij 3, SZÖLLŐSI SZ. 6, Oláh G. 3 (2), A. Aguirrezabalaga 3. Csere: Wyszomirski (kapus), Herbert, Borsós 1, Pordán 1, Lele 2 (2), Országh 1, Golubovics 1, Nagy M. 2.
MEZŐKÖVESD: Kovács J. – Djukics 1, SZŰCS 4, TRIVKOVICS 7, Dobó 4, Denis 1, Molnár F. Csere: Kiss O. (kapus), Szepesi 1, Grünfelder 2 (2), Nyitrai, Bán, KOVÁCS P. 4, Fekete 2, Kleis 1
Kiállítások: 4, ill. 10 perc Hétméteresek: 6/4, ill. 5/2
MESTERMÉRLEG
Imre Vilmos: – Kötelező győzelmünket gólerős támadásunknak és „gólerős" védekezésünknek köszönhetjük. Örülünk a két pontnak.
Avar György: – A jó erőkből álló Csurgó otthonában ennyi ziccert és hétméterest nem szabad kihagyni, mert az az eredménye, amit láthattunk.

ETO-SZESE GYŐR–VÁCI KSE 25–23 (13–10), Győr, 500 néző. V: Bonifert, Oláh
GYŐR: LORGER – GEBHARDT 5, SZABÓ A. 5, MOTA 3, Rivnyák 2, Halász 5, H. Hernández 1. Csere: Rosta M., Gál K. 1, Gubó 2, Kalmár 1, Tóth E., Németh G., Terenyi.
VÁC: Nagy L. – Gábori 3, LAURENCZ 5 (1), Pál G. 1, Kocsi 4, LENDVAY 5, Császár F. 2. Csere: VITÁRIS (kapus), Bajorhegyi, Kökény 2, György, Tyiskov, Bakos Á. 1.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc Hétméteresek: –, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Magi Serra: – Kiegyensúlyozott erők mérkőzését nyertük meg, végig kézben tudtuk tartani a játékot. A védekezésünk rendben volt, ez a záloga a további eredményességnek.
Rosta István: – Gratulálok az ETO-nak, amely minőségi idegenlégiósai vezérletével esélyeshez méltóan játszott.

PLER BUDAPEST–CEGLÉDI KKSE 30–23 (14–12), Lőrinci Sportcsarnok, 400 néző. V: Herczeg, Südi
PLER: SZABÓ T. – Rév 1, MARCZINKÓ 6, MIKITA 7, BAKOS GY. 4, Muszavi, Auth 4. Csere: Kránitz (kapus), Varga L., Nagy B. 1, Tóth P., Leimeter 1, VANCSICS 6 (3)
CEGLÉD: Bartucz – POCSAI 4, Perisics 3, BÍRÓ B. 8 (2), Antal 2, Lepsényi, Lászlai 1. Csere: Bősz (kapus), Vujovics 1, Benei, Sutka 2, Takács B., Varga P. 2, Endrédi
Kiállítások: 14, ill. 10 perc Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Hutvágner István: – Nagyon örülünk, hogy tíz vesztes meccs után végre győzni tudtunk. A helyzetünkön nem sokat javít, de a lelkünknek nagyon jót tesz.
Kökény István: – Esélyesként érkeztünk, de ezt a pályán sajnos nem tudtuk realizálni. Ehhez hozzájárult sérültjeink hiánya, ami a nyitott védekezést játszó ellenféllel szemben meghatározta a találkozót. Az akarat ezúttal kevés volt, támadásainkat eredménytelenül fejeztük be.

AZ ALAPSZAKASZ ÁLLÁSA: 1.Pick Szeged 20/10 mérkőzés, 2. Csurgói KK 17/10, 3. MKB-MVM Veszprém 16/9, 4.Grundfos Tatabánya KC 16/10, 5. Balatonfüredi KSE 14/11, 6. B.Braun Gyöngyös 12/10, 7. Ceglédi KKSE 8/11, 8. SZESE Győr 6/10, 9. Váci KSE 5/9, 10. Orosházi FKSE 5/10, 11. Mezőkövesdi KC 5/10, 12. Provident-Juniorválogatott 2/7, 13. PLER Budapest 2/11

(Forrás: MTI / NSO)