Vereség az olaszoktól és a görögöktől

Férfi vízilabda: kétgólos vereség Rómában

2014. 06. 14.
Megosztás

A magyar férfi vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 10–8-ra kikapott Olaszországtól Rómában.

Szerdán ünnepelte 100. születésnapját az Olasz Olimpiai Bizottság, s e jubileum köré kerítettek különböző fotózásokat, tévéshow-kat az illetékesek. Így került például az olimpiai bronzérmes, négyszeres olimpiai világbajnok úszóval, Filippo Magninivel közös képre a pólós világbajnok és olimpiai ezüstérmes kapus, Stefano Tempesti, no meg az alpesi sí háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnoka, Alberto Tomba. Szóval a pólósok végighaknizták a tv-stúdiókat, ott voltak az uszodában, s azúrkék ruházatot kértek a szurkolóktól.

Az ünnepi alkalomnak megfelelően a szervezők is kitettek magukért, hiszen az úszók Hét domb-viadala mellé került a programban a péntek esti pólómeccs. Csakhogy a szervezők az olasz pontosságról sem feledkeztek meg, így hiába volt este 9 órára kiírva a mérkőzés, a vlv.hu beszámolója szerint akkor még javában a medencét rendezgették az illetékesek, hogy úszás helyett vízilabdára alkalmassá tegyék.
Végül majd’ fél óra csúszással rajtolt el a találkozó, s Hosszú Katinka, illetve Pulai Bence úszóaranya után újabb magyar sikereknek tapsolhattak az ünneplő olaszok – már ha egyáltalán tudtak örülni a mi sikereinknek. Az első gólt ugyanis a házigazdák szerezték, Benedek Tibor csapata azonban gyorsan fordított, a nagyszünetben pedig már 5–3-ra vezetett. A második félidőben feljavultak az olaszok, sorra lőtték a gólokat, a mienk pedig többnyire hiába próbálkoztak. Végül 10–8-ra győzött a házigazda.

FÉRFI VÍZILABDA
Olaszország–Magyarország 10–8 (2–3, 1–2, 4–0, 3–3)
Olaszország: Tempesti, F. Di Fulvio, Nora, Figlioli 1, Giorgetti 4, A. Fondelli, Giacoppo, Gallo, Figari, S. Luongo 2, Aicardi 2, Baraldi 1, Vespa, Velotto
Magyarország: Nagy, Gor-Nagy, Madaras, Erdelyi 1, Vamos, Hosnyanszki, Angyal, Szivos 2, Da. Varga, De. Varga 2 (1), Bedo 1, Harai 1, Decker, Toth 1
Emberelőny: Olaszország 7/16, Magyarország 4/8

(Forrás: MTI)