Fiú pólósaink csoportelsők, de „most jön a neheze”

Fiú pólósaink csoportelsők, de „most jön a neheze”

2015. 06. 15.
Megosztás

Fiú vízilabda-válogatottunk 18-3-ra kiütötte Romániát, és százszázalékos teljesítménnyel nyerte csoportját mostani ellenfele, valamint Németország és a házigazda Azerbajdzsán ellen Bakuban az Európa Játékokon.

A mieink már 12-0-ra is vezettek a harmadik negyedben, és bár a hátralévő időben valamelyest csökkent a különbség, a kiütés győzelem egy pillanatig sem volt kérdéses.

Horkai György szövetségi kapitány nem értékeli túl az eddigi mérkőzéseket, és arra biztatja fiait, hogy őrizzék meg éberségüket az egyenes kieséses szakaszban.

„Ez volt eddig a bemelegítés, a neheze még hátravan. Most jön egy nap pihenő, utána következnek a montenegróiak, a horvátok vagy a görögök. A fiúk szerdán játsszák életük meccsét, mindent elkövetünk azért, nehogy túlizgulják, túlgörcsöljék” – mondta a szakvezető a mob.hu-nak.

És hogy Horkai György szerint mi dönthet a legjobb nyolc között?

„Az, hogy ki hibázik kevesebbet, az adott pillanatban ki tud jobban koncentrálni, ki használja ki jobban az emberelőnyt, ki védekezi ki jobban az emberhátrányt” – fogalmazott, hozzátéve: a jó kapusteljesítmény elengedhetetlen, valamint hogy a csapat tagjai küzdjenek egymásért.

A szakember ugyanakkor megjegyezte: figyelembe kell venni, hogy mégiscsak 17 éves „gyerekek” szállnak medencébe, és ilyenkor még hangsúlyosabbak a mentális tényezők.

A románok ellen négy gólt szerző Burián Gergely duzzad az önbizalomtól, és már most a végső győzelemben gondolkodik.

„Jól kezdtünk, a védekezés és a támadás az egész meccsen jól ment. Nehéz ellenfelet kaphatunk a negyeddöntőben, de ha ugyanolyan koncentráltan játszunk, mint eddig, akkor bárkit meg tudunk verni. Azért jöttünk, hogy nyerjünk!” – jelentette ki a MOB honlapjának.

A játékos számára hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselheti egy ilyen rangos tornán, és igyekszik felnőni a feladathoz.

„Nagy élmény játszani ezen a ’miniolimpián’. Hatezer sportoló, kiváló körülmények – nem biztos, hogy páran el fogunk jutni olimpiára, de az Európa Játékok elég jó ízelítő az olimpiai élményből.”

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)