FTC - Larvik döntő a Népligetben, tornagyőztes a Fehérvár KC a Fabo Kupán,

FTC - Larvik döntő a Népligetben, tornagyőztes a Fehérvár KC a Fabo Kupán,

2013. 08. 18.
Megosztás

Elkezdődött az Elek Gyula-kupa elnevezésű nemzetközi női kézilabdatorna a Népligetben: a nyitó mérkőzésen a két külföldi csapat, a norvég Larvik és az orosz Rosztov-Don találkozott, az északiak öt góllal nyertek. A második párharcban az FTC csapott össze partnerklubjával, a Siófokkal és gólgazdag meccsen győzött 35–31-re.

A torna első mérkőzésének kezdődobását Tove Skarstein, Norvégia magyarországi nagykövete (a képen), egyben a torna fővédnöke végezte el.

„Sokkal jobb védekezéssel számoltam. Acélosabb védekezéssel sokkal könnyebb, nagyobb gólkülönbségű mérkőzés lehetett volna. Értetlenül állok ezelőtt a teljesítmény előtt. Nagyon sok munkát raktunk bele a védekezésbe, amihez ma délelőtt nem volt kedvünk. Ezek a mentális dolgok nem tetszenek. Úgy érzem, egy-két percet leszámítva nem forgott veszélyben a győzelmünk és ezzel megelégedtünk. Ez nekem most nagyon-nagyon kevés. A mérkőzés végén azt mondtam el az öltözőben, hogyha ezen tudunk változtatni a következő két mérkőzésen, akkor visszaszívok mindent. Most viszont azt mondom, hogy ez a védekezés, amit előadtunk egy mentális csődtömeg volt, és ezt nem fogom elviselni. Odasegítések és megállítások sem voltak. Ez tehát semmiképpen nem volt így jó. Nagyon kíváncsian várom a másik két mérkőzést, hogy az a munka, amit ebbe beletettünk, megmutatkozik, vagy pedig még sokkal többet kell dolgoznunk, hogy előrébb tudjunk lépni” – mondta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője a fradi.hu-nak. a Siófok elleni meccs után.

Délután a második körrel folytatódott a kézilabdatorna.
A Siófok sokáig jól tartotta magát a BL-döntős Larvikkal szemben, végül hétgólos vereséget szenvedett. Az FTC kemény meccset vívott az orosz Rosztovval, amelyet két góllal, 30–28-ra sikerült legyőznie.

Az FTC a sérülésből lábadozó Nerea Pena és Mészáros Rea nélkül lépett pályára a Rosztov ellen is, ráadásul Szamoránsky Piroska is még csak kevesebb játékpercet vállalhatott. Az elején ugyan két góllal ellépett a Fradi, de 5–4-re már az orosz csapat vezetett. A játékrész felénél állt be Laura Steinbach a magyar csapatba, és többször beköszönt az oroszok kapusának. Az FTC rendre több góllal tudott vezetni, a legnagyobb előnye 16–11-nél volt, innen jött fel a szünetre a Rosztov 16–13-ra.
Elek Gábor csapata védekezésével ezuttal sem lehetett elégedett, de a csúcsformát az egész szezon szempontjából meghatározó szeptember közepi BL-selejtezőre kell elérnie a népligetieknek.
A második játékrész elején hamar fordított a Rosztov, de Tomori Zsuzsanna és Zácsik Szandra góljaival, valamint az egész meccset végigvédő Szikora Melinda hathatós közreműködésével újra a hazai csapat ragadta magához a kezdeményezést. A Fradi két-három találattal tudott vezetni, az utolsó perc 29–28-as magyar előnynél kezdődött. Ekkor emberelőnybe is került az FTC, a döntő szót pedig stílszerűen a meccs legeredményesebbje, Tomori mondta ki.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA

ELEK GYULA-KUPA (NÉPLIGET)
1 forduló:
Larvik (norvég)–Rosztov-Don (orosz) 31–26 (16–13)
FTC–Siófok 35–31 (17–15)
2 forduló:
FTC–Rosztov-Don (orosz) 30–28 (16–13)
Az FTC gólszerzői: Tomori 9, Zácsik 6, Szucsánszki 4, Steinbach 3, Kovacsicz 2, Vérten 2, Szarka 1, Szamoránsky 1, Szekerczés 1, Such 1
Siófok–Larvik (norvég) 33–40 (16–20)

VASÁRNAP
3. helyért:
Siófok–Rosztov-Don 9.30
Döntő:
FTC–Larvik 12.00


Tornagyőztes a Fehérvár KC a Fabo Kupán!

A Fabo Kupa második napjának programja a bronzmérkőzéssel kezdődött, melyen a horvát és a szlovák bajnok meccséből tizenkét gólos győzelemmel került ki a Podravka Vegeta. A döntőben a Fehérvár KC a Lokomotiva Zagreb ellen lépett pályára, és végig vezetve 27-22-re nyerte a találkozót és ezzel a tornát is.

Fabo Kupa, 3-4. helyért:
RK Podravka Vegeta – Iuventa Michalovce 38-26 (20-15), Köfém Sportcsarnok, 150 néző, Vezette: Őri Erika, Szalai Zoltánné
Podravka: Milenković, Jukić (kapusok), Trifunović 7 (3), Havić 6, Pongrac 5, Vukojević 4, Zivković 4, Ćović 3, Vidak 3 (1), Gavranić 2, Milanović-Litre 2, Nemaškalo 2, Dušak, Oremović, Poljak.
Michalovce: Medvedová, Petróczi (kapusok), Olšovská 9 (2), Trehubova 5 (1), Piskayová 4, Kovaličková 3, Szöllösiová 3, Nagyová 1, Wollingerová 1, Horňáková, Kiridžić, Marković, Rebičová, Tobiasova, Vargová
Kiállítások: 8 perc; 2 perc Hétméteresek: 4/4; 3/3

Fabo Kupa, döntő:
Fehérvár KC – Lokomotiva Zagreb 27-22 (14-11), Köfém Sportcsarnok, 350 néző, Vezette: Dobrovits Csaba, Dr. Tájok Péter
FKC: Kiss (kapus), Tilinger 9 (3), Herr 5 (1), Azari 3, Siti E. 3, Hajduch 2, Vaszari 2, Horváth B. 1, Kazai 1, Mayer 1, Becséri K
Lokomotiva: Bukovina, Razum (kapusok), Bašić 6 (2), Rajović 4, Janković 3, Gaće 2, Oštarjaš 2 (2), Prusina 2, Grubišić 1, Kožnjak 1, Krsnik 1, Božović, Lisjak, Milić, Smiljanić
Kiállítások: 2 perc; 4 perc Hétméteresek: 4/5

A Fabo Kupa legjobb góllövői:
1. Bašić, Sonja (Lokomotiva) 18 gól
2. Tilinger Tamara (FKC) 17 gól
3. Trehubova, Tatiana (Michalovce) 12 gól
4. Herr Anita (FKC) és Zivković, Jelena (Podravka) 10-10 gól


Dunaújvárosi győzelmek az első nap a Kohász kupán

Dunaújvárosban is négy csapatos felkészülési tornát rendeznek a hétvégén.

Az első félidőben még akadozott a gépezet, de a folytatásban magára talált a Dunaújváros a Veszprém elleni találkozón, s feljavuló védekezésének köszönhetően végül biztos, 34-29-es győzelemmel kezdte meg a Kohász Kupa délelőtti küzdelmeit.

Még délelőtt a Békéscsaba és a Zilah mérkőzésén előbbiek arattak 28-23-as győzelmet, míg délután fél öttől a Veszprém mérte össze erejét romániai ellenfelével. Ezen a találkozón már jobban ment Róth Kálmán együttesének, mint délelőtt, mert a mérkőzés végül 31-26-os veszprémi győzelemmel ért véget.

Ilyen előzmények után várhatta a Dunaújváros a Békéscsaba elleni csatát, amelyen a hazaiak mindenképpen szerettek volna visszavágni az egy héttel ezelőtti szoros vereségért.

Mátéfi Eszter csapata kiválóan kezdte az összecsapást, s a 20. percben már számolni kellett a csabai egyletre (5-15). Az erős kezdés után törvényszerű volt, hogy a vendégek feljavulnak, így a második felvonás tartogatott még izgalmakat (10-16).
Főleg úgy, hogy a térfélcserét követően két perc alatt három alkalommal találtak be Vig kapujába a vendégek (13-16).
A változatos, izgalmas csatában hol az egyik, hol a másik csapatnak voltak jobb periódusai. Végül a kohász gárdája 29-26-os sikert aratott a Kohász Kupa első napjának negyedik mérkőzésén.

A sorozat vasárnapi játéknapjának első mérkőzését a Veszprém és a Békéscsaba gárdái játsszák délelőtt tíz órától, míg fél tizenkettőtől a Kohász és a Zilah együttesei mérik össze tudásukat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Eredmények:

DKKA – Veszprém 34-29
Békéscsaba – HC Zalau 28-23

Veszprém - HC Zalau 31-26
Békéscsaba – DKKA 26-29


Tíz góllal múlta felül a Győri ETO az Érdet

Az U19-es férfi kézilabda-világbajnokság mérkőzései között rendeztek egy női felkészülési találkozót is az új érdi sportcsarnokban.
A győriek honlapjának beszámolója szerint a hazaiak kezdtek jobban, Szabó Edina együttese 5–2-re is vezetett, ám ekkor összeállt az ETO védekezése, és főleg Eduarda Amorim, valamint Katarina Bulatovics támadójátékának köszönhetően elhúzott a zöld-fehér csapat. A félidőben 17–9-re vezetett a Győr, amely a második félidőben tovább növelte az előnyét. Ambros Martín a beteg Hornyák Dórán kívül mindenkinek lehetőséget adott, és a BL-győztes végül tíz góllal, 33–23-ra nyert.

NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

ÉTV-Érd–Győri Audi ETO KC 23–33 (9–17)