Gördül a láng, avagy a Toyota is támogatja az Ifjúsági Olimpia „fáklyás menetét”

Gördül a láng, avagy a Toyota is támogatja az Ifjúsági Olimpia „fáklyás menetét”

2018. 07. 18.
Megosztás


A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia szervezőbizottsága partnerségi megállapodást kötött a Toyotával és a régió egyik vezető biztosítótársaságával, a Rio Uruguay Segurosszal, hogy ki-ki a saját szakterületének megfelelően támogassa az olimpiai láng körútját a dél-amerikai országban.

A Buenos Aires 2018 szervezőivel kötött partnerségi megállapodás értelmében, a Toyota és a Rio Uruguay Seguros támogatásával teszi meg az olimpiai láng a mintegy 14 000 kilométeres útját, mely egész Argentínán keresztül vezet majd. Maga a körút augusztus 5-én veszi kezdetét, és 17 városon, valamint Argentína ikonikus földrajzi helyszínein vezet majd keresztül, hogy október 6-ra megérkezzen az ünnepélyes megnyitóra a fővárosba, Buenos Aires-be.

A japán autógyár felel majd továbbá az ifjúsági olimpia autóarzenáljáért (magába foglalva a városi és haszongépjárműveket), a közlekedési szolgáltatásokért (beleértve a közúti és közlekedésbiztonsági rendszereket), valamint az egyéb mobilitást segítő lehetőségekért.

A Toyota a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik kiemelt partnere. Akio Toyoda és Thomas Bach NOB-elnök még 2015 márciusában tette közzé azt a nyilatkozatot, melynek keretén belül a japán autógyár járművekkel, mobilitási szolgáltatásokkal és megoldásokkal segíti az olimpiai mozgalmat. Eme együttműködés hatására a Toyota hazai képviselete, mint a Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatója, 15 hibrid autóval patronálja a honi sportolók felkészülését a 2020-es tokiói játékokra.

A láng útját segítő gépjárművek biztosítását a Rio Uruguay Seguros látja el, amely a Buneos Aires 2018 ezüst fokozatú támogatója. Az útvonal igyekszik bemutatni Argentína kulturális és földrajzi sokszínűségét, ahogy áthalad majd az ország észak-nyugati, illetve észak-keleti részén, Cuyo-tartományon, a pampákon és Patagónián.

(buenosaires2018-MOB)