Gurics György síremlékének avatása Dunaújvárosban

Gurics György síremlékének avatása Dunaújvárosban

2014. 10. 01.
Megosztás

Temetésének első évfordulójának napján, 2014. szeptember 30-án délelőtt síremléket avattak a 2013. szeptember 10-én elhunyt Gurics György olimpiai bronzérmes, világbajnok birkózó emlékének adózva Dunaújvárosban, a Köztemetőben, a díszsírhelyen lévő sírján.

A Himnusz után a család által felkért Győr Béla emlékezett Gurics György ezredesre, a katonára és a kiváló sportemberre a MOB, a MOA és a Budapesti Honvéd SE részéről és mondott köszönetet a Magyar Honvédségnek és a HM vezetésének a katonai tiszteletadás biztosításáért.


Az emlékezőszavak után a síremléken elhelyezték a család, a Magyar Honvédség, a Honvéd Vezérkar Főnök, a Magyar Olimpiai Bizottság, Dunaújváros, a Magyar Birkózó Szövetség valamint a Ganz TE koszorúját. Ezután a tanítványok, Varga János olimpiai bajnok, Komáromi Tibor olimpiai ezüstérmes, Klinga László olimpiai bronzérmes birkózó, és a legidősebb élő Budapesti Honvéd birkózó, Fuszek Ferenc helyezték el virágaikat a mester síremlékén.

A díszszakasz díszmenete és tiszteletadása, a Szózat, majd a Magyar Takarodó hangjai zárták a bajnokhoz méltó síremlékavató megemlékezést.

(Győr Béla)