„A magyar házigazdák megint hozták a jó formájukat Balatonfüreden”

Gyárfás szerint elképesztheti a FINA-küldöttséget az új uszoda építésének látványos előrehaladása

2015. 10. 19.
Megosztás

Gyárfás Tamás, a 17. FINA Világbajnokság szervező bizottságának társelnöke, egyben a nemzetközi szövetség alelnöke arra számít, hogy a Cornel Marculescu ügyvezető igazgató vezetésével hétfőn Budapestre érkező FINA delegáció tagjai, valamint a partnercégek szintén a magyar fővárosba tartó szakemberei nem fognak hinni a szemüknek, amikor meglátják, hogy mindössze 157 nappal az alapkőletétel után hogyan – pontosabban milyen látványosan – haladnak a Dagálynál az új uszoda építésének munkálatai. Amelyek a fővállalkozó Market Zrt-t és annak számos alvállalkozóját dicsérik.

„Mozgalmas és feszített ütemű három munkanap vár ránk, amelyhez reményeink szerint kitűnő alaphangot ad majd a hétfő délutáni helyszínlátogatás, ahol dr. Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos lesz a házigazdánk és az ott megrendezett nemzetközi sajtótájékoztató egyik szereplője – nyilatkozta Gyárfás Tamás. – Jó hírt jelent majd a vendégeknek az is, hogy sikerült megállapodásra jutnunk a szállodai elhelyezésben kiemelten fontos szerepet betöltő Dunubius Hotels Group vezetőivel, amelynek köszönhetően a 2017-es világbajnokság időszakában a szállodalánc kötelekébe tartozó két margitszigeti hoteljük mellett az új uszodához igen közel eső Hélia is minden szobájával a rendelkezésünkre fog állni. Nagyra értékeljük, hogy régi partnerünk ezt a lehetőséget - amely a szükséges biztonsági intézkedések szempontjából is előnyös – úgy garantálja, hogy a visszatérő törzsvendégeinek átmenetileg más színvonalas elhelyezést fog biztosítani.”

A FINA, valamint a leendő házigazdák néhány hónappal ezelőtt először a Parlamentben találkoztak és kezdtek közös munkába. Kedden és szerdán Tarlós István, Budapest Főpolgármestere, egyben a 2017- es FINA világbajnokság fővédnöke a házigazda, aki a Főpolgármesteri Hivatalba várja a FINA-delegáció tagjait és a Szervező Bizottságot, valamint több olyan neves cég vezető képviselőit, mint amilyen a Dentsu, a Myrtha Pools, a Nüssli és a Red Bull.

„Mielőtt megkezdődnek a tárgyalások, vendégeink megismerkedhetnek a vb talán legnagyobb látványosságának számító óriás-toronyugrás általunk javasolt két színhelyével – folytatta Gyárfás Tamás. - Bármelyikre is esik a választás, mi úgy gondoljuk, hogy a Duna-parton, a Parlamenttel szemközti budai oldalon, illetve a Várkerttel szembeni pesti oldalon is olyan versenyt rendezhetünk, amely az egész világot ámulatba ejtő látványosság lehet. A másodikként említett színhely mellett szólhat, hogy a 2017. július 14-ére tervezett megnyitó ünnepségünket is a Várkertnél szeretnénk megrendezni, azzal a meghökkentő megoldással, hogy „színpadként”, pontosabban „forgószínpadként” a Duna vízén horgonyzó hajók fedélzetei szolgálnának.”

A Szervező Bizottság a 12 fő témát érintő munkaértekezlet 17 külföldi résztvevőjét megismerteti a leendő verseny- és edzőszínhelyekkel. A nagy érdeklődésre jellemző, hogy a tanácskozásokra az utolsó pillanatban az Európai Műsorsugárzók Uniója, ismertebb rövidített nevén az EBU is bejelentkezett, így sor kerülhet az európai szervezet valamint az MTVA közötti együttműködéssel kapcsolatos kérdések megvitatására.

(Telekom Sporthír Szolgálat/Szalay Péter, fotó: MÚSZ/Szaka Jótsef)