„Ha a szülővárosomat érte a megtiszteltetés, hogy EYOF-ot rendezhet, szeretnék a részese lenni”

„Ha a szülővárosomat érte a megtiszteltetés, hogy EYOF-ot rendezhet, szeretnék a részese lenni”

2017. 02. 24.
Megosztás


Budapesten, a MOB székházában folytatódott a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) önkénteseinek kiválasztása. A júliusi eseményre önkéntesnek 2500-an jelentkeztek. Az egyik jelentkező azt mondta, ha már a szülővárosát érte az a megtiszteltetés, hogy EYOF-ot rendezhet, szeretne maga is az esemény részese lenni. Van, aki önkéntességből írná a TF-en a diplomamunkáját...

A jelentkezőket Fábián László, a MOB sportigazgatója is köszöntötte. Az olimpiai bajnok sportvezető arról beszélt, hogy az EYOF lesz Magyarország első olimpiai eseménye, melyen biztos benne, hogy a résztvevők és az ott dolgozók, így az önkéntesek is jól fogják magukat érezni. „Két télivel együtt összesen tíz olimpián vettem részt sportolóként vagy sportvezetőként; tudom, hogy mindenki számára nagy élményt jelent egy olimpia” - mondta Fábián László, majd hozzátette: az önkéntesek munkája elengedhetetlenül fontos a sikeres játékok megrendezéséhez.

Pásztor Rudolf, a győri EYOF önkéntes koordinátora az olimpia.hu-nak elmondta, az önkéntesek toborzása már tavaly június vége óta zajlik Győrben. „Nagy örömünkre idén január végére már több mint 2500-an jelentkeztek. Január közepén indult meg az a kiválasztási folyamat, amelynek során próbáljuk a leügyesebb, legjobb önkénteseket kiválasztani. Nyolcfős csoportokban, közel egyórás találkozó alkalmával elmeséljük nekik, milyen feladatkörök várhatnak rájuk, valamint ők is megmutathatják magukat, elmesélhetik a motivációjukat, közben felmérjük az idegennyelvi képességeiket. Fontos hozzátennem, hogy külföldről is nagyon nagy érdeklődés van az esemény iránt” - fejtette ki Pásztor Rudolf.

A jelentkezők között van a 24 esztendős Eső Marianna, aki éttermi hostessként dolgozik egy budapesti szállodában, korábban győri csapatban kézilabdázott, ma hobbijátékos; az Audi-ETO lányainak ma is aktív szurkolója. „Győrben születtem, sokat járok vissza. Néhány éve minden az EYOF-ról szól, így nem lehetett nem tudni róla. Úgy gondolom, egy életre szóló élmény lesz nyáron az esemény, ami egyszer adatik meg az életben. Ha már a szülővárosomat érte az a megtiszteltetés, hogy EYOF-ot rendezhet, szeretnék én is az esemény részese lenni.”

Bedecs Ádám 23 éves, Budapesten él, a Testnevelési Egyetemen sportszervezést tanul, sportága a triatlon, a hazai felnőtt ranglistán harmadik hely a legjobbja. „Győrben születtem, ott végeztem a középiskolát. Már három-négy éve minden nap azzal szembesültem a városban, hogy 2017 nyarán egy ifjúsági olimpiai fesztiválnak lesz a házigazdája. Sportszervezésből szeretnék diplomázni, remélem, önkéntesként rengeteg szakmai tapasztalatot szerezhetek. Budapesti ironman-versenyen már háromszor is dolgoztam, sokat tanultam, bízom benne, hogy a tudásomat egy újabb eseményen tovább gyarapíthatom most nyáron. A diplomamunkámat is az önkéntességből, sportszervezésből tervezem megírni.”

Fehér Gábor tréner elmondta, önkéntesnek nem csak fiatalok jelentkeztek, hanem szépkorúak is; van, aki nyolcvan esztendős is elmúlt. A szervezők elmondták, Győrben van egy nyugdíjasoknak hirdetett egyetem, ahol Borkai Zsolt a város polgármestereként népszerűsítette a 2017-es EYOF-ot, és annak hatására többen örömmel jelentkeztek önkéntesmunkára.

A győri EYOF kevesebb, mint 150 nap múlva, július 23-án kezdődik Győrben, a megnyitünnepséget az ETO Parkban rendezik. Az EYOF-ra 10 sportág közel 3600 sportolóját várják; a kajak-kenu, az atlétika, a judo, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna és az úszás kerül a programba. Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A Magyar Csapat várhatóan több mint 150 fős lesz.

Az eseményről további információkat annak hivatalos honlapján találhatnak: gyor2017.hu.

(MOB)