„Ha egyessel kezdődne a helyezésem - egy álom valósulna meg”

„Ha egyessel kezdődne a helyezésem - egy álom valósulna meg”

2016. 08. 13.
Megosztás


A háromszoros olimpikon Parti András reális célt tűzött ki maga elé. A Pekingben 23. helyen záró hegyikerekes Rióban a 20. hely környékére várja magát, de mint fogalmazott: „Ha egyessel kezdődne a helyezésem - egy álom valósulna meg...”

A Waberer's EVO PRO 33 éves kerekese a hét elején jött haza magaslati edzőtáborból, a felkészülése - mint mondja - jól sikerült. „Három hetet töltöttem Livignóban, ez volt az olimpiai felkészülésemben a pont az 'i'-re. Elég jó erőben érzem magam. Ahogy kapom a jó híreket Rióból, egyre várom az eseményt és egyre motiváltabb vagyok.”

„Már két olimpián voltam, az első, Athénban, ahol először indult magyar kerekes, azon Vinczeffy Zsolt vett részt. Pekingben 23. lettem, Londonban pedig egy nagyon látványos, sziklás helyen nagyot buktam, a fotók bejárták a világsajtót. Szerencsére nem lett komolyabb bajom, de egy rossz emlék maradt. Dél-Amerikában már versenyeztem, Chilében, az átállás már ismert, de a riói tesztversenyen nem voltam. A versenypályát videón és fotókon láttam. Épített, kultúrált, nézőbarát a pálya, természetes anyagokból épített akadályokkal. A nézők könnyen meg tudják közelíteni, belátják, nem úgy, mint egy hegyoldalban, sűrű erdőben. Van a végén egy emelkedős rész, ami feküdhet nekem. Egy kör 4,6 kilométeres, várhatóan ebből hetet kell teljesítenünk, a győztes egy óra harminc és egy óra negyven perc között kell, hogy célba érjen, ez nagyjából 14 perc körüli köröket jelent. Beleadok mindent, hiszen négy évente van olimpia, a célt, hogy kijussak, elértem, most minél jobban szeretnék teljesíteni, a maximumot akarom nyújtani!” - mondta a vb-29., Eb-18. sportoló.

Parti András beszélt a riválisokról is. „Az esélyesek közé sorolom a svájci Nino Schustert, a francia Absalont és a cseh Kulhavyt. Úgy gondolom, ők fognak osztozni a dobogón.”

Parti András augusztus 14-én utazik az olimpiára, ahol az ötven fős mezőnyben 21-én fog rajthoz állni.

(MOB/VF, fotó: Facebook, rio2016/Getty Images)