David Rigert a MOB-ban

David Rigert a MOB-ban

2013. 06. 20.
Megosztás

David Rigert, Montreal (1976) olimpiai bajnoka, sokszoros világ- és Európa-bajnok súlyemelő hazánkba érkezett. Sűrű programja közt a MOB székházába is ellátogatott.

A meghívást Szász László, a Magyar Súlyemelő Szövetség Edzőbizottságának vezetője kezdeményezte, egyben a magyarországi eseményeket is felügyeli.
Rendkívül sűrű program várja a 68-szoros világrekorder, most 66 éves sportembert.
Rigert találkozott Dobos Imrével az MSSZ elnökével és Takács Mária női súlyemelő-legendával, a szövetség főtitkárával; továbbá meglátogatta az MSSZ utánpótlás edzőtáborát. Rigert jelenleg egy sportiskolának a vezetője.

Hárman látogatást tettek a Magyar Olimpiai Bizottság székházában, ahol dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató baráti beszélgetésen látta vendégül az orosz legendát. A MOB-ban közösen elemezték a hazai szövetség munkáját, előre tekintettek Rió felé, majd sporttörténeti beszélgetést folytattak.

Az iregszemcsei súlyemelő akadémia és sportiskola a hét végétől hivatalosan is David Rigert nevét viseli. Az esemény díszvendégként lesz jelen a névadó ünnepségen. A szervezett tiszteletére nemzetközi versenyt is szervez, amelyet szombaton rendeznek meg az iregszemcsei kastélyparkban.

A 66 esztendős Rigertnek különleges "magyar kapcsolata" is van: az 1980-as moszkvai nyári ötkarikás játékokon abszolút esélyesként indult, de kiesett, így megnyílt az út Baczakó Péter előtt, aki a váratlan lehetőséggel élve olimpiai bajnoki címet szerzett.

David Rigertet, aki országjáráson is részt vesz, Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke látta vendégül. A posztján májusban további négy évre újraválasztott magyar sportdiplomata az MTI-nek elmondta, hogy Rigert, aki korábban sokáig az orosz válogatott edzője volt, s a májusi tisztújító kongresszuson tagja lett az IWF edzői és tudományos-kutató bizottságának, külön feladatot is vállalt.
"A súlyemelés nagyköveteként járja a világot, s előadásokat tartva, tanfolyamokat vezetve népszerűsíti a sportágat szerte földön" - mondta Aján Tamás.

„Ebben az életben csak az győzhet, aki legyőzi saját magát. Aki legyőzi a saját félelmét, saját lustaságát, saját bizonytalanságát. Csak a kemény munka vezet sikerhez. Nem nyüszítünk! Nem nyafogunk! Nem panaszkodunk!” – vallja az olimpiai bajnok súlyemelő.