Hétfőn az olimpiai bronzmérkőzés visszavágója Debrecenben

Hétfőn az olimpiai bronzmérkőzés visszavágója Debrecenben

2013. 07. 06.
Megosztás

Összességében pompásan sikeredett a dunaújvárosi felkészülési torna a női vízilabda válogatottnak.

Hétfőn az ausztrálok ellen alkalmi finomhangolás következik. Debrecenben olyan erős válogatott ellen játszhatnak Garda Krisztiék, amelyiknek van miért visszavágni. Persze, a londoni olimpia bronzmeccse óta, amelyet a kenguruföldiek nyertek (13-11,), már sikerült visszavágni az ausztráloknak, mondjuk éppen a Világliga pekingi döntőjében, ahol büntetőkkel vertük meg őket.

Most azért lenne üdvözítő, ha ismét sikerülne győztesen kijönni a medencéből, mert a mieink már a barcelonai vb-kerettel vágnak neki a meccsnek. Merész András ugyanis a dunaújvárosi torna végeztével kijelölte a 13 fős keretet.

Ha még valaki nem véste fejébe: Bolonyai Flóra, Kasó Orsolya, Antal Dóra, Keszthelyi Rita, Takács Orsolya, Bujka Barbara, Szücs Gabriella, Kisteleki Dóra, Garda Krisztina, Tóth Ildikó, Miskolczi Kitti, Illés Anna és Menczinger Kata bizonyíthat Barcelonában.

A mieink Hajdúszoboszlón készülnek július 1-e óta közösen a kanadai válogatottal.

Az ausztrál lányok pénteken éjfél tájban érkeztek meg a fürdővárosba.
A londoni olimpia bronzérmes gárdájából hatan maradtak a keretben. A kétszeres olimpiai érmes Bronwen Knox csapatkapitány mellett Holly Lincoln-Smith, Glencora Ralph, Rowie Webster, Nicola Zagame és Ashleigh Southern.
Az ausztrálok július 10-ig készülnek együtt a magyarokkal, majd egy portugáliai torna után veszik az írányt a barcelonai vb-re.

Az ausztrálok vb kerete:

Kapusok: Lea Barta (Sydney University), Kelsey Wakefield (Brisbane)
Mezőnyjátékosok: Bronwen Knox (KFC Breakers), Keesja Gofers (Sydney University), Hannah Buckling (Sydney University), Glencora Ralph (Fremantle), Holly Lincoln Smith (Cronulla), Jayde Appel (Balmain), Rowie Webster (Victoria), Nicola Zagame (Cronulla), Zoe Arancini (Fremantle), Isobel Bishop (Adelaide), Ashleigh Southern (Brisbane)
Az utazó tartalék: Chloe Barr (Adelaide)

Merész András szövetségi kapitány kiemelt szerepet szán a hétfői találkozónak, az okokról így beszélt:

„Olyan játékelemeket fogunk Debrecenben, élesben gyakorolni, amelyeket várhatóan majd a világbajnokságon is kamatoztathatunk. Itt legfőképpen a gyors támadás-befejezésre és a zóna új taktikai elemeire gondolok. Ennek a tudását igyekszünk mélyíteni. Azt gondolom, hogy a játékosságunk, a támadó felfogásunk, illetve a fegyelmezett védekezésünk – a kapust is beleérte - az, ami a legnagyobb fegyverünk lehet. Most a felkészülés azon szakaszában járunk, amikor azért már egy eléggé kiélezett meccset láthatnak a debreceni nézők” – vetítette előre a meccs komolyságát a kapitány.

A Magyarország-Ausztrália mérkőzés hétfőn, este negyed nyolckor kezdődik a Debreceni Sportuszodában. A belépés tehát ingyenes.

(Forrás: waterpolo.hu / MOB)