Kaizinger balazs Massimo Argenziano

Hivatalos: Kaizinger Balázs lovastusában indulhat az olimpián!

2024. 02. 19.
Megosztás

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) február 19-én kelt levelében tette hivatalossá a Magyar Olimpiai Bizottság számára Magyarország lovastusa kvótáját. Párizsban minden bizonnyal Kainzinger Balázs képviseli a szakágat és nemzetünket.

A 44 éves Kaizinger Balázs egy litván versenyzővel egyetemben szerezte meg a Közép- és Kelet-Európa, valamint Közép-Ázsia országait magában foglaló régió egyéni indulási jogát a 2023. december 31-én lezárt ranglistán. A nemzetközi szövetség hivatalos kiértesítését azonban meg kellett várni.

„Lovastusában 16 csapat vívta ki a párizsi részvételt, ezek három-három tagja egyéni induló is. A 65 fős mezőny maradék 17 helyét a 2023 végén lezárt olimpiai ranglista alapján osztották ki úgy, hogy mind a hét régió legalább két-két indulási jogot kapjon. A nyolc éve Németországban dolgozó és versenyző Kaizinger Balázs az olimpiai felkészülési program lovasa” – olvasható a Magyar Lovas Szövetség korábbi írásában.

A zalaegerszegi születésű Kaizinger Balázs a Team Hungary (egyik) rangidőse lehet. A versenyt a versailles-i kastély kertjében rendezik.

Legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar lovas az olimpián – akkor a lovastusa egyéni (Nemtin Anita, 19. hely) és csapatversenyében (Herczegfalvy Tibor, Schaller Gábor, Sós Attila és Tuska Pála, 13. hely) öt magyar indult –, így most 28 év után szurkolhatunk újra lovasunknak.

Magyarország a mai napon 14 sportágban összesen 92 olimpiai kvótát számlál.

(Fotó: Massimo Argenziano)