20240625 011 PARIS2024 ruhaosztas

Húsz nap múlva fellobban a láng!

2024. 07. 06.
Megosztás

Húsz nap múlva fellobban a láng, és a nyitóünnepséggel elkezdődik a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizsban. Az utóbbi hetekben napról napra változott a Magyar Olimpiai Csapat létszáma, most 178 főnél járunk a tartalékokkal együtt – és ez még növekedhet az előttünk álló napokban, hiszen a végleges nevezési határidő július 8.

A csapat nagy része már felvette a nemzeti felszerelést, és a sportolók hétfőn ünnepélyesen fogadalmat tesznek – ez már az utolsó lépések egyike az utazás, és az év fénypontja az olimpiai versenyek előtt.

„Nem volt könnyű az idáig vezető út, hiszen egyes sportágakban a részvételt kiharcolni legalább akkora, ha nem nagyobb kihívás, mint jól szerepelni az olimpián – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – A 178 sportolóval már most meghaladtuk a tokiói létszámot, és van rá esély, hogy még tovább nő a csapat létszáma. Fontos, hogy ez nem egyszemélyes küzdelem: a klubok, edzők és szakemberek mindennapi erőfeszítése nélkül nem születhetnének sikerek, és ezt a munkát nem lehet elégszer megköszönni, mint ahogy az anyagi hozzájárulást sem a kormányzat, az önkormányzatok és a támogatók részéről. Köszönjük!”

A MOL – mint a hazai sportélet egyik legnagyobb szponzora – az olimpia eszme és a hozzá kapcsolódó sportteljesítmények támogatására mindig kiemelt figyelmet fordított. Ennek részeként az elmúlt évtizedekben számos olyan olimpiai siker mögött ott állt a vállalat, amelyekre egy egész nemzet lehetett büszke. A MOL célja, hogy sporttámogatásainak köszönhetően újabb és újabb generációk mutathassák meg tehetségüket és sikereiknek közösen örülhessünk.

„Hamarosan kezdődik a 2024-es párizsi olimpia, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy a MOB partnereként számos olyan sportoló mellett állhatunk majd képzeletben, akik már többször is bizonyítottak a MOL színeiben, mint például most Bázelben ezüstérmet nyert Siklósi Gergely párbajtőröző, vagy a napokban a belgrádi úszó EB-n 100 m-es pillangóban aranyérmes Milák Kristóf. Bízunk abban, hogy a MOL támogatásával újabb kimagasló eredmények születhetnek, amelyek tovább erősítik Magyarország nemzetközi elismertségét a sport világában. Ez a partnerség számunkra nemcsak egy elkötelezettséget, hanem egy közös büszkeséget is jelent, amellyel hozzájárulunk hazánk sikereihez” – mondta Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

20240704 029 PARIS2024 ruhaosztas
MOB-Média/Molnár Ádám

A MOL és a magyar állam által 2021-ben közösen életre hívott MOL – Új Európa Alapítvány a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnere, és támogatási programjaival elkötelezetten segíti a jelen és jövő magyar olimpikonjainak felkészülését. 2023-ban két nagy sportpályázatot hirdetett: egyiket az országos és nemzetközi sportversenyeken kiemelkedő eredményt elért, 23 év feletti sportolók és az őket az olimpiai játékokra felkészítő sportszervezetek számára, másikat a fiatalabb korosztály tehetségtámogatási programján belül hangsúlyosan az utánpótlás-nevelésre.

„Hamarosan kezdhetünk drukkolni olimpikonjainknak. Velük van az egész ország. Lenyűgöz minket a teljesítményük, példát jelentenek mindannyiunknak. Bízom benne, hogy július 26-ától sokszor fogunk boldogan és önfeledten örülni a világsikereiknek. Ezek az igazán nagy teljesítmények, amelyek erőssé teszik Magyarországot. A tehetség – nemzeti kincs, a támogatása – nemzeti ügy. A MOL – Új Európa Alapítvány ezért is támogatja hangsúlyosan az olimpiai és paralimpiai felkészüléseket” – fogalmazott Miklósa Erika, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Szerencsejáték Zrt. megalakulása óta, immáron több mint három évtizede a magyar sport legnagyobb partnere, évek óta sikeres együttműködést folytat a legnagyobb sportágakat képviselő nemzeti szövetségekkel, klubokkal és támogatja a hazánkban megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyek megvalósulását, illetve a paralimpiai mozgalmat. A magyar sportban megvalósított stratégiai szerepvállalásának elsődleges célja, hogy előmozdítsa és még versenyképesebbé tegye a hazai élvonalbeli sportéletet. Stratégiai partnere a Magyar Olimpiai Bizottságnak, valamint támogatja a Magyar Paralimpiai Bizottság munkáját, hogy ezzel is segítse sportolóink olimpiai felkészülését.

20240704 049 PARIS2024 ruhaosztas
MOB-Média/Molnár Ádám

„A nemzeti lottótársaság és az olimpiai mozgalom kapcsolata nem újkeletű – hangsúlyozta Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt elnök-vezérigazgatója. – 1947. október 19-én indult ugyanis Magyarországon a Totó, a Szerencsejáték Zrt. legrégebbi – jelenleg is elérhető – terméke, melyet éppen a magyar sportolók 1948-as londoni olimpiára való kijutása érdekében vezettünk be itthon.”

A nemzeti lottótársaság a megszokott módon idén is lehetőséget ad sportfogadásra az olimpiai versenyszámokat illetően. Mager Andrea ugyanakkor bejelentette: „A Szerencsejáték Zrt. életében először, kollégáimmal együttműködve előkészítettük annak a lehetőségét, hogy idéntől már a paralimpiai versenyszámok közül is lehessen, a magyar érintettségűekre fogadni.”