Ifi olimpikon és EYOF-győztes a főszerepben a hétvégi kontinensbajnokságon

Ifi olimpikon és EYOF-győztes a főszerepben a hétvégi kontinensbajnokságon

2020. 11. 09.
Megosztás


A Buenos Aires-i ifjúsági olimpiai bronzérmes Vas Kata Blanka a terepkerékpáros Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, az EYOF-győztes Sipőcz Richárd a poreci junior Európa-bajnokságon a nehézsúlyúak küzdelmében léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára. Hétvégi összefoglaló.

Kerékpár. Magyar sikert hozott a cyclo-cross Európa-bajnokság, ahol Vas Kata Blanka az U23-as nők futamában idén már a harmadik ezüstérmét gyűjtötte be kontinens- vagy világversenyen.

A hollandiai s-Hertogenboschban rendezett Európa-bajnokságon Blanka a 7. pozícióból rajtolt, majd az első körben visszacsúszott a 9. helyre. Ezután viszont megállíthatatlanul ment előre, a verseny legjobb körideje is az ő nevéhez fűződött, és végül 8 másodperc hátránnyal a második helyet szerezte meg a holland Puck Pieterse mögött.

Judo. A nehézsúlyú judós Sipőcz Richárd, aki a 2017. évi győri EYOF-on megnyerte nehézsúlyú súlycsoportját, a horvátországi Porecsben rendezett Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre.

A magyar judós előbb a belga riválisa ellen nyert ipponnal, majd az oroszok hórihorgas judósa, Jendovickij ellen a hosszabbításban ért el ippont. A fináléban az ukrán Baljevszkij ellen vazari-győzelem következett. Richárd ezzel az éremmel két ifjúsági és egy U23-as Eb-aranya mellé immár a junioroknál is rendelkezik egy igen fényes éremmel.

Sipőcz mellett Sáfrány Péter (90kg) és Szegedi Dániel (66kg) egy-egy bronzéremmel egészítette ki a magyar küldöttség éremkollekcióját.

(MOB-összeállítás; fotók: bikemag.hu/UEC, judoinfo.hu)