Az olimpiai falu étkezője egy pillanatra sem szünetelhet, hiszen 4000 sportoló vár arra, hogy két edzés között visszanyerje az erejét. Az étkező konyhája Argentína legnagyobb ipari konyhája, és éjjel-nappal üzemel, igazodva így az akár késő este versenyzőkhöz is.
Az étkezés szervezése nem kis munka volt, egy év kellett ahhoz, hogy végül minden a helyére kerüljön. Különböző országok, vallások képviselőire volt szükség, ahogyan a legkülönfélébb diéták számbavételére és más országok sportszövetségeivel való egyeztetésre is annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számításait, és senki nem maradjon üres gyomorral.
Arról, hogy a sportolók számára mi a legfontosabb a reggeli tekintetében az ifjúsági olimpia sajtófelelőse beszélt: „Mindenféle szénhidrát-dús és más szükséges tápanyagban gazdag, megfelelő kalóriamennyiségű étel közül választhatnak a fiatalok, amik ahhoz szükségesek, hogy a legmegfelelőbb formájukat tudják hozni a versenyszámok alatt."
Azt is megtudhatjuk. hogy az ételmennyiség meghatározásához korábbi tapasztalatokat és számításokat vettek figyelembe, hogy még csak véletlenül se fordulhasson elő hiány.
Szigorú élelmiszerbiztonsági szabályok is közrejátszottak a kínálat kialakításakor, valamint a konyhának is meg kell felelnie a nemzeti és nemzetközi minőségellenőrzési szabályoknak.
(tn.com.ar)