Így esznek a fiatal sportolók az argentin fővárosban

Így esznek a fiatal sportolók az argentin fővárosban

2018. 10. 16.
Megosztás


Az olimpiai falu étkezője egy pillanatra sem szünetelhet, hiszen 4000 sportoló vár arra, hogy két edzés között visszanyerje az erejét. Az étkező konyhája Argentína legnagyobb ipari konyhája, és éjjel-nappal üzemel, igazodva így az akár késő este versenyzőkhöz is.

Az étkezés szervezése nem kis munka volt, egy év kellett ahhoz, hogy végül minden a helyére kerüljön. Különböző országok, vallások képviselőire volt szükség, ahogyan a legkülönfélébb diéták számbavételére és más országok sportszövetségeivel való egyeztetésre is annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számításait, és senki nem maradjon üres gyomorral.

Arról, hogy a sportolók számára mi a legfontosabb a reggeli tekintetében az ifjúsági olimpia sajtófelelőse beszélt: „Mindenféle szénhidrát-dús és más szükséges tápanyagban gazdag, megfelelő kalóriamennyiségű étel közül választhatnak a fiatalok, amik ahhoz szükségesek, hogy a legmegfelelőbb formájukat tudják hozni a versenyszámok alatt."

Azt is megtudhatjuk. hogy az ételmennyiség meghatározásához korábbi tapasztalatokat és számításokat vettek figyelembe, hogy még csak véletlenül se fordulhasson elő hiány.

Szigorú élelmiszerbiztonsági szabályok is közrejátszottak a kínálat kialakításakor, valamint a konyhának is meg kell felelnie a nemzeti és nemzetközi minőségellenőrzési szabályoknak.

(tn.com.ar)