Ikszelt az olaszokkal a pólóválogatott

Ikszelt az olaszokkal a pólóválogatott

2014. 06. 08.
Megosztás

A júliusi budapesti Eb-re készülő magyar és olasz férfi vízilabda-válogatott döntetlent játszott egymással szombat este a Margitszigeten.

A Széchy-medencében rendezett barátságos mérkőzésen a londoni olimpiai döntős vendégek szereztek vezetést az édesanyja révén félig magyar, s végül három gólig jutott Alex Giorgetti révén, utána viszont a világbajnoki címvédő magyar együttes átvette a vezetést (2-1) Szivós Márton és Vámos Márton jóvoltából, az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert lövése nyomán pedig 3-2-es hazai előny mellett indulhatott a második negyed.

Ebben a nyolc percben felpörgette a játékot Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, s Gór-Nagy Miklós, majd a kétszer is bombagóllal jelentkező Erdélyi Balázs révén 6-3-ra elhúzott a riválistól. Csakhogy az olaszok felvették a kesztyűt, s visszazárkóztak 6-5-re, a nagyszünetre azonban Szivós találatának köszönhetően 7-5-ös magyar vezetés mellett vonulhattak el a csapatok.

Hazai szemszögből remekül indult a harmadik negyed: a végül négygólos Erdélyi alakította 8-5-re az állást, amely azonban a játékrész végére már egyáltalán nem festett jól, mivel az olaszok kiegyenlítettek (8-8).

A befejező negyedben kétszer is "hazatért" az előny, előbb Erdélyi (9-8), majd az ötméteresből eredményes Vámos (10-9) révén, az utolsó pillanatokban azonban a vendégek - szintén büntetőből - beérték a vendéglátókat (10-10).

A Benedek-csapatból ezúttal hiányzott három idegenlégiós olimpiai aranyérmes, a még pihenő Madaras Norbert és a Varga fivérek, Dániel és Dénes, s nem védett a világbajnok kapus, Nagy Viktor sem, akit azonban jól helyettesített a fiatal Lévai Márton.

Benedek Tibor:
"Jó mérkőzést játszottunk, az ilyenek készítenek fel az Európa-bajnokságra: végig kiélezett csata, ami az utolsó másodpercekben dől el, függetlenül attól, hogy korábban esetleg kialakult egy-két-három gólos különbség, vagy akadtak kérdőjeles bírói ítéletek – a hajrára megint egál lett minden.

Alessandro Campagna, az olaszok kapitánya:
„Tipikus felkészülési mérkőzés volt, annak viszont tökéletesen megfelelt. Kipróbálhattunk embereket, figurákat, de egyértelmű, hogy ez a két csapat tud ennél sokkal jobban is játszani, hiszen egyik oldal sem volt komplett, és egyik oldal sem futott még csúcsformát. Az eredménnyel elégedett vagyok, ez tényleg egy igazságos döntetlen volt.”

Eredmény - felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Olaszország 10-10 (3-2, 4-3, 1-3, 2-2), Játékvezetők: dr. Fekete Balázs, Vogel Gábor
Magyarország: Lévai - Gór-Nagy 1, Bátori, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Szivós 2, Hárai. Csere: Kovács, Decker, Angyal, Erdélyi 4, Bedő, Tóth M
Olaszország: Tempesti - Figlioli 2, Giorgetti 3, Gallo, Figari, Luongo 1, Aicardi. Csere: Del Lungo, Di Fulvio 2, Presciutti, Fondelli, Nora 2, Baraldi, Coppoli

(Forrás: MTI, waterpolo.hu)