„Innentől kezdve még nagyobb a tét”

„Innentől kezdve még nagyobb a tét”

2015. 08. 20.
Megosztás

A mob.hu stábja már most a virtuális riói lelátón szorít a magyar sikerekért: pontosan egy év múlva, 2016. augusztus 20-án, az olimpiai játékok 15. versenynapján játsszák a férfivízilabda-torna döntőjét, melyben reményeink szerint a magyar válogatott is érdekelt lehet.

A magyar csapat eddig két esélyt is elszalasztott a kvalifikációra, sem a világligában, sem a kazanyi világbajnokságon nem sikerült kvótát szereznie, ami a szövetségi kapitány szerint is óvatosságra kell hogy intsen minket.

„Gyorsan újra kell építenünk magunkat, a jövő évi Európa-bajnokságon pedig innentől kezdve még nagyobb a tét, hiszen egyre kevesebb a lehetőség a riói kvótaszerzésre” – mondta a mob.hu-nak a játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor.

A kontinensviadal január 10-23. között Belgrádban zajlik. Egy kvóta vár gazdára, melyet a legjobb helyen végző, még nem kvalifikált nemzeti együttes szerez. Az európai mezőnyből a világligagyőztes Szerbia, valamint a friss vb-ezüstérmes Horvátország és a harmadik helyezett Görögország már biztosan ott lesz Rióban.

Amennyiben a magyar válogatottnak Szerbiában sem sikerül élnie a lehetőséggel, úgy az utolsó esélyt a riói kvótaszerzésre a 2016 áprilisában, Firenzében rendezendő olimpiai kvalifikációs torna jelenti, melyen három ötkarikás kvótát osztanak szét.

A férfiak mezőnyében tizenkét csapat méreti meg magát az első dél-amerikai olimpián.

(MOB)