Integrált vívó vb, Budapest: bronzérmes a női tőrcsapat!

Integrált vívó vb, Budapest: bronzérmes a női tőrcsapat!

2013. 08. 11.
Megosztás

Bronzérmesek lettek női tőrözőink a csapatversenyben a budapesti integrált vívó-világbajnokságon szombaton a kerekesszékesek versenyében.

A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Juhász Veronika és Hajmási Éva (a képen balról) összeállítású együttes a negyeddöntőben Ukrajnát győzte le 45-41-re, majd az elődöntőben ugyanilyen különbséggel kapott ki Hongkongtól. Az ázsiaiak ellen drámai csatában dőlt el a továbbjutás, Krajnyák Zsuzsanna először 4-10-ről fordított 15-12-re, majd 28-35-ről 40-36-ra, de ez sem volt elég a fináléba kerüléshez.

A bronzmérkőzésen a mieink egy kicsit ráijesztettek a szurkolókra, amikor 1-5-tel kezdtek, de Krajnyák Zsuzsanna 10-6-ra fordított, és ezután a különbséget fokozatosan növelve a mieink 45-32-re múlták felül Oroszországot, és a harmadik helyen végeztek.

„Reggel aláírtam volna a bronzérmet, a Hongkong elleni elődöntőben nagy esélyt szalasztottunk el, amit sajnálok egy kicsit – mondta Krajnyák.
– Igazán azonban az egyéni verseny bosszant, a negyeddöntőben olyan vívó győzött le, akitől korábban sohasem kaptam ki. Amikor egyéniben vívtam, rossz napom volt, ma reggel éreztem, hogy jól megy majd a vívás.”

Vasárnap a női párbajtőrözők csapatversenyeiben lesznek érdekeltek a mieink.

(Forrás: Bernau Péter)