Vizes vb - A Duna Arénában köszöntötték a szurkolók az ar

Jansik: „Itt nem állunk meg!”

2023. 08. 01.
Megosztás

Több százan köszöntötték hétfőn este a Duna Arénában a fukuokai világbajnokságról hazatérő aranyérmes férfi vízilabda-válogatottat, amely a döntőbe jutással biztosította részvételét a 2024-es párizsi olimpián.

D NOE20230731208
MTI

A Duna Arénánál már legalább másfél órával a vízilabda-válogatott tervezett érkezése előtt alakult a hangulat. A várakozók fújták a dudákat, piros-fehér-zöldbe öltözött a terasz – ünneplés készülődött. A játékosok a hosszú repülőút után fáradtan, de nagyon boldogan érkeztek meg a helyszínre, ahol előbb egy rövid sajtótájékoztatón vettek részt, majd végre találkozhattak szurkolóikkal, akik az elmúlt napokban a legtöbb erőt adták nekik.

„Büszke vagyok rá, hogy ilyen csapatunk van, hogy U16-ban, U18-ban, U20-ban és most a felnőttek között is megszereztük a világbajnoki címet – mondta Madaras Norbert, a hazai szövetség elnöke. – Köszönet illeti a játékosokat, akik nagyon megdolgoztak ezért a sikerért, és köszönet illeti a szövetségi kapitányt, Varga Zsoltot, akinek kamatozott a munkája. Nüánszok döntöttek, és azért a javunkra, mert mi voltunk az egységesebbek.”

D NOE20230731055 002
MTI

Dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hozzátette, a vízilabda Magyarországon már nem csupán egy sportág, hanem az összetartozás és a nemzeti érzelem jelképe. „Gratulálok Varga Zsoltnak, aki nemcsak játékosként volt hiteles, hanem kapitányként is, és aki elvezette a világ tetejére válogatottunkat. Gratulálok a csapatnak, amely betartotta a kapitány utasításait, háttérbe helyezte az egyéni érdekeket, és tanúbizonyságot tett arról, hogy nem adja fel haza. És köszönettel tartozom a családtagoknak, akik meghozták az áldozatot az eredményért: majdnem az egész nyarat külön töltötték szeretteiktől.”

Varga Zsolt szövetségi kapitány köszönte a gratulációkat, és elmondta, nagy utat tett meg a válogatott az elmúlt időszakban. Rengeteg háttérmunka vezetett ehhez az eredményhez, és az is kellett, hogy a játékosok mindent megtegyenek a csapat jó működéséért. „Óriási köszönet illeti a csapatomat, amely hatalmas energiákat fektetett abba, hogy egységes legyen, hogy az öltözőben is tényleg egységet alkosson. Gyakran gondolkodom azon, hogy amikor egy-egy gól dönt, akkor abban az egy találatban mindenki munkája benne van. A játékosoké, a stábtagoké, a családoké, a szurkolóké…” – mondta Varga Zsolt.

D NOE20230731014
MTI

A csapatkapitány Jansik Szilárd először is megköszönte, hogy bár nála nagyobb bajnokok is vannak a válogatottban, elfogadták őt kapitánynak. „Noha Japán messze van, annyi üzenetet és biztatást kaptunk itthonról, hogy olyan volt, mintha hazai pályán játszanánk. Elképesztő érzés volt megszerezni a világbajnoki címet, és megígérhetjük: itt nem állunk meg. Szeretnénk megvalósítani gyerekkori álmunkat, és Párizsban is a csúcsra érni!”

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára gratulált a kvótaszerzéshez, és elmondta, fényes sikereket hozott az olimpiai sportágakban a múlt hét, de az egyik legfényesebb mindenképp a vízilabdázók sikere, hiszen ez a sportág hazánkban mindenkinek a szíve csücske. „Példaképek vagytok, kívánok egy nagy kalappal a Párizsba vezető úton” – zárta szavait Fábián László.

Ezután pedig következhetett az ünneplés: a találkozás a szurkolókkal, a közös Himnusz-éneklés, az élménybeszámoló, a siker újra élése – immár hazai környezetben, az övéikkel.