20231205 026olimpoikonok karacsonyi ebed

„Jó látni, hogy Magyarországon megbecsülik a sportolókat”

2023. 12. 05.
Megosztás

A közelgő karácsony alkalmából a 65 év feletti, nyugdíjas korú olimpiai bajnokokat és érmeseket köszöntötte a Magyar Olimpiai Bizottság december 4-én a Larus Étterem és Rendezvényközpontban.

Az esemény az EMeRTon-díjas musical-énekes, színész, zenei producer, műsorvezető Bereczki Zoltán műsorával kezdődött.

20231205 018olimpoikonok karacsonyi ebed
MOB-Média/Szalmás Péter

A hagyományos adventi ünnepséggel egybekötött ebéd résztvevőit Gyulay Zsolt, a MOB elnöke köszöntötte. A sportvezető kiemelte: jó látni, hogy Magyarországon megbecsülik a sportolókat, ezt hivatott erősíteni a találkozó is.

20231205 021olimpoikonok karacsonyi ebed
MOB-Média/Szalmás Péter

Az olimpiai bajnok kajakozó beszélt a maribori, nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és a Krakkó-központú Európa Játékok magyar sikereiről, tájékoztatást adott arról, hogy jelenleg 60 kvótája van Magyarországnak a párizsi olimpiára, a Team Hungary várható létszáma 160-180 fő lehet. Gratulált a Prima Primissima-díjhoz Faragó Tamásnak, a Prima-díjhoz Fábián Lászlónak és Kovács Antalnak.

20231205 027olimpoikonok karacsonyi ebed
MOB-Média/Szalmás Péter

A MOB elnöke és főtitkára, Fábián László emlékplakettel köszöntötte a kerek születésnapos olimpiai bajnokokat. Hámori Jenő olimpiai és világbajnok kardvívó 90 éves, Balczó András háromszoros olimpiai bajnok, világbajnok öttusázó, a Nemzet Sportolója 85, Hesz Mihály olimpiai és világbajnok kajakos 80, Hegedüs Csaba olimpiai-, világ- és Európa-bajnok birkózó, sportvezető, mesteredző és Cservenyák Tibor olimpiai-, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, edző 75, Kocsis Ferenc olimpiai-, világ- és Európa-bajnok birkózó, mesteredző és Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok tornász, sportvezető, a Nemzet Sportolója 70 esztendős.

20231205 001olimpoikonok karacsonyi ebed
MOB-Média/Szalmás Péter

A MOB, olimpiai érmeseknek szervezett karácsonyi találkozója több évtizedes hagyomány, ami a kilencvenes évekig is visszanyúlik.