Joó Abigél: Megvertem őket és nagyon jó érzés volt!

Joó Abigél: Megvertem őket és nagyon jó érzés volt!

2015. 10. 11.
Megosztás

Az M4 sportcsatornán október 12-én 15.04 perctől kerül műsorra az Út Rióba olimpiai sportmagazin 11. adása, melyben többek közt Joó Abigéllel, Szász Emesével, Marosi Ádámmal és Parti Andrással láthatnak interjút.

Joó Abigél már kiskorában is a judot helyezte előtérbe. Az óvodai ballagását is kihagyta, mivel pont aznapra esett egy versenye! Sokáig 2-3 évvel idősebbekkel versenyzett, akik ellen rendre alulmaradt. De 16-17 éves korában jött az áttörés. "Megvertem őket és nagyon jó érzés volt"

Jelenleg a 10. helyen áll a világranglistán, amivel valójában nem foglalkozik. A mentális felkészüléssel viszont annál inkább. A versenyek előtti görcsösséget igyekszik kinevelni magából. "Most az a taktikám, hogy kimegyek és lesz ami lesz."

A riói olimpiáról éremmel szeretne hazatérni, természetesen a legfényesebbel!

Parti András piros BMX biciklivel kezdte, ma már az egyik legsikeresebb hegyikerékpárosunk Jelenleg az országkvótáért harcol, méghozzá csapattársával, Juhász Zsolttal. Ha ez sikerül, jöhet az egymás közötti csatározás. András járt már olimpián, méghozzá először Pekingben, ahol a 23. helyet szerezte meg, majd Londonban, ahol viszont bukott. Eredménye: kisebb agyi bevérzés, két csigolyája megrepedt és egy ujja kificamodott. "Hosszabb pihenő után érdekesen jobban fel tudtam állni, és motivált voltam, és ez nagyon sokat számít!" Példaképe nincsen, ám van pár topversenyző, akitől lesve tanul. Pályabejárásnál igyekszik ráállni a másik hátsó kerekére, mert új nyomokat lehet megtanulni. Vagyis a legjobb nyomvezetés által körről körre kicsi előnyt szerezhet. Erre pedig szükség is van, hogy meglegyen a kvóta!

Szász Emese immár a harmadik olimpiájára készül, ám reméli, ez egy teljesen más olimpia lesz, mint eddig. Edzője, Kulcsár Győző szerint Emese már minden világversenyen megmutatta, mit tud igazán, és bízik abban, hogy Rióban az "olimpia," szó nem a gátat, hanem a felszabadult vívást jelenti majd versenyzője számára. A Mester és Tanítványa immár másfél évtizede dolgoznak azért, hogy az olimpiai siker is végre összejöjjön.

Marosi Ádám a londoni olimpián bronzérmet nyert, ám egyelőre Rióval kapcsolatban még a kvalifikáció megszerzése a cél. Az elmúlt évek kevésbé voltak sikeresek, mint ahogy elképzelte, ezért komoly döntéseket hozott. Egy ideje új edzők segítik munkáját, s bár a legutóbbi Európa-bajnokságon a kvótaszerzés ugyan elmaradt, néhány hetes pihenő után Ádám ismét csatasorba állt, hogy az álmát megvalósítsa.

(MOB-utrioba.hu)