Kadet vb: Kedden öten folytathatják a 32-ben

Kadet vb: Kedden öten folytathatják a 32-ben

2013. 04. 09.
Megosztás

Az előző napi nagyszerű Schmél Viktória aranyérem után hétfőn nem jutott magyar a legjobb nyolc közé férfi és női párbajtőrben a poreci kadet világbajnokságon.

Ez azért nem jó hír, lévén a párbajtőrőző Bányai Zsombor Budapesten Eb-t nyert.
Bányai Zsombor egészen remek kadet szezont maga mögött tudva lépett pástra a világbajnokságon, de Siklósi Gergő is csoda dolgokat mutatott példaként a budapesti kadet csapat Eb-n. Porecben ez nem sikerült egyiküknek sem. Persze a párbajtőr ilyen fegyvernem, bármikor beüthet a krach – hát most a legrosszabbkor ütött be. Siklósi a 32, Bányai a 16 között esett ki.

A kadet női párbajtőrözők 32-es direkt kieséses tábláján egyedüli magyarként Siffer Klaudia jutott el idáig – Öhlmüller Sarolta és Nagy Kinga korábban elvérzett. A tapolcai vívónő ázsiai ellenfelet kapott, és a koreai Oh végig egy-két tussal vezetve, végül 15:12-re győzött. Sajnos, éppen a korábban messze legeredményesebb női szakágban, a párbajtőrben jutottunk el odáig, hogy a korosztály sem az Eb-n, sem a vb-n nem jeleskedett.

Ugyanakkor női kardozóink bejutottak a 32 közé. Drajkó Lili tábla elsőként jutott a 32-es táblára, a két Kelecsényi nővér, Mira és Léna pedig nagy csatában biztosította a helyét a legjobbak között.

A férfi tőrözők serényen szorgoskodtak, ketten folytatják kedden a 32 között Balogh Boldizsár kihullott a rostán. Két társa, Dósa Dániel és Insperger Sámuel viszont remekelt, a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után magabiztosan jutottak mindketten a keddi 32-es direkt kieséses táblára.

Kedden a kadetek utolsó két versenyszámában bajnokot avatnak, míg junior női tőrben és férfi kardban a selejtezőkkel veszi kezdetét a korosztály világbajnoksága.

Eredmények.

Kadet férfi párbajtőr világbajnokság.
A 32 között: Bányai-Ho (hongkongi) 15:8, Siklósi-Masjuk (orosz) 11:15.
A 16 között: Bányai-Fabregat (spanyol) 8:15.
Végeredmény: 1.SIMMONS Ariel (Egyesült Államok), 2.JAHIMOVICS Andris (Lettország), 3.LIMARDO Jesus (Venezuela) és RAYNIS Jake (Egyesült Államok),...9.BÁNYAI Zsombor,20.SIKLÓSI Gergely,...81.TÓTH Gergely

Kadet női párbajtőr világbajnokság.
A 16 közé jutásért: Siffer-Oh (koreai) 12:15.
Végeredmény: 1.KOMAROV Alona (Izrael), 2.LINDE Asa (Svédország), 3.OBRAZTSOVA Maria (Oroszország) és STAHLBERG Nadine (Németország),...32.SIFFER Klaudia,...34.OHMÜLLER Sarolta,...78.NAGY Kinga

Kadet női kard világbajnokság, 64 induló.
Csoportmérkőzések: Drajkó Lili 5 győzelem/0 vereség, Kelecsényi Léna 3/2, Kelecsényi Mira 3/2.
A 32 közé jutásért: Kelecsényi L.-Henze (német) 15:13, Kelecsényi M.-Sariboj (kazak) 15:13.
Kedden a 32 között: Drajkó-Betegon (spanyol), Kelecsényi L.-Szeo (koreai), Kelecsényi M.-Csang (hongkongi).

Kadet férfi tőr világbajnokság, 104 induló.
Csoportmérkőzések: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség, Insperger Sámuel 6/0, Balogh Boldizsár 1/4.
A 64 közé jutásért: Balogh-Abozeid (egyiptomi) 14:15.
A 32 közé jutásért: Dósa-Garcia-Alzorriz (spanyol) 15:11, Insperger-Dula (kanadai) 15:7.
Kedden a 32 között: Dósa-Birch (brit), Insperger-Berg (dán).

(Forrás: hunfencing.hu)