Kinyílik a világ Szegeden

Kajak-kenu: MTK-FTC hagyományteremtés fiataloknak

2012. 10. 16.
Megosztás

Hagyományteremtő céllal, az utánpótlás számára hívták életre az első az 1. FTC-MTK kajak-kenu szakosztályok közötti versenyt.

Szezonzáró viadal? Hagyományteremtés? A sportág kis ünnepe? Biztató életjel? Az FTC és az MTK kajak-kenu szakosztályai által életre hívott, az Oxford-Cambridge evezősviadal mintájára megrendezett utánpótlás esemény mindezt egyben jelentette.

„Vasárnap Magyarország két legrégebbi és talán legeredményesebb szakosztály közösen demonstrálta, hogy bár nincsenek könnyű helyzetben, kitartóan dolgoznak azért, hogy a jövőben is biztosítsák a fiataloknak a sportolási, versenyzési lehetőséget. Elsősorban erről szólt ez a verseny” – mondta Rajna András, az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője, a verseny főszervezője.

A kezdeményezés nagy sikert aratott, az időjárás sem tudta kedvét szegni a fiataloknak, akik vasárnap a nagy siker mellett elmondhatták magukról: letették egy rangos verseny alapjait.

A győzelemért járó vándorserleget az MTK fiataljai nyerték, amelyet az MTK részéről Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenus, az FTC részéről Bácskai János Ferencváros polgármestere adott át a fiataloknak.

(kajakkenusport.hu, fotó: archív)