SZP 1877

Magyar ezüst- és bronzérem a női kajakpárosoknál 500-on!

2024. 08. 09.
Megosztás

Elképesztő izgalmakat hozott a női kajakpárosok döntője 500-on: az egy dolog, hogy az új-zélandiak nyertek, de utána célfotó kellett a többi érem kiosztásához: mindkettő a miénk lett! (Meg kicsit a németeké.)

A női kajakpárosok 500-as döntőjére két egységünk is készülhetett – miután tegnap együtt, négyesben szereztek bronzérmet.

Kettesben a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó ugyancsak harmadik lett a középfutamában, Pupp Noémi és Fojt Sára pedig nagyot hajrázva a középfutama negyedik helyéről csúszott tovább – ezek után a hetes és nyolcas pályára figyelhettünk tehát a fináléban.

A döntő startja után jól jött el mindkét hajónk, majd féltávnál Csipes és Gazsó a harmadik pozícióban lapátolt, a másik egységünk a hetedikben.

Na de aztán az élen alakult a nagyobb verseny: ugyan az új-zélandi hajó rettenetesen ment, ám Csipes és Gazsó küzdött az éremért – miközben legalul Pupp és Fojt piszkosul elkezdett hajrázni.

Az nem képezhette vita tárgyát, hogy Lisa Carrington és Alicia Hoskin nyer, utánuk viszont ki kellett elemezni a célfotót. Ezt percekbe tellett, de végül kimutatták, hogy Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra a második helyen végzett 1:39.39-cel, Pupp Noémi és Fojt Sára pedig a németekkel azonos idővel, 1:39.46-tal a harmadik helyen végzett!

Pupp N Fojt 1

VÉLEMÉNYEK

Csipes Tamara: „Ma nagyon pesszimista voltam. Ilyen a verseny, érzelmi hullámvasúton van az ember: tegnap örülsz, aztán jön a következő feladat, amire figyelned kell. Reggel felkeltem, és azt éreztem, hogy fáj mindenem. Nyilván hozzá vagyok szokva, hogy fáradt vagyok, csak nehéz mentálisan elviselni, hogy ez egy verseny, és én alapvetően agyalós vagyok. Amikor beértünk és körbenéztem, azt mondtam, hűha, ez második hely!”

Pupp Noémi: „Én fixen harmadiknak láttam magunkat és mutattam is a többieknek, hogy ez két érem. Aztán amikor először kiírták, hogy negyedikek lettünk, az nagyon rossz volt. De ha három hónappal ezelőtt ezt valaki nekem leírja, hogy egy érem és egy pontszerző hely, akkor én azt aláírom. De azért így jobb, hogy harmadikok lettünk... A szívünk meg az egymás közötti bizalom vitt minket a célba. Ezt, amit a tavalyi világbajnokság óta megcsináltunk, ember épp ésszel nem biztos, hogy tudja.”

Fojt Sára: „Nagyon nehezen tudtam elaludni, pedig jobb lett volna, ha megálmodom, hogy harmadikok leszünk, mert akkor nem izgultam volna ennyire. Mindenkinél jobban akartuk!”

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.