"Karácsonyi Csillagfény" adománygyűjtés (VIDEÓVAL)

"Karácsonyi Csillagfény" adománygyűjtés (VIDEÓVAL)

2013. 12. 26.
Megosztás

Karácsony közeledtét mindenki izgatottan várja. A készülődés és a várakozás a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt magával ragadja.

De nem minden család örül ezeknek a napoknak! Sok kisgyermeknek nem jut karácsonyfa, szaloncukor, de még ünnepi vacsora sem. Az ajándékokat is hiába várják, hiszen szüleik nem tudnak nekik többet adni, mint a megélhetést.

A Kistérségi Családi Erőforrás Központnál több olyan család került a látótérbe, akiknek gyermekei a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézménybe járnak. Óvodájukban három éves kortól foglalkoznak a sérült gyermekekkel. Az iskoláskorú tanulókkal a 10 évfolyamos, részben bentlakásos képzés keretein belül végezik a pedagógusok a fejlesztő munkát. Készségfejlesztő Szakiskolájukban pedig speciális feladatokat ellátó munkára felkészítő tagozaton juthatnak hasznos tudáshoz a fiatal értelmileg sérült emberek. Az Intézmény gyermekotthonában átmeneti vagy tartós nevelésbe vett értelmileg akadályozott - 3 és 24 év közötti - gyermekek élnek. 2007 szeptembere óta autizmussal élő gyermekek speciális fejlesztésével is foglalkoznak.

A Graboplast Győri Vízisport Egyesület is támogatja sportolási lehetőséggel a Bárczi Iskolát. Gyerekeik, pedagógusaik többször sárkányhajóztak már a csónakházban.
Központ képviselői felkeresték Borsfai László Igazgatót, aki elmondta, hogy nem csak a hozzánk forduló családok élnek nehezen, de az iskola tanulóinak családjai is döntően hátrányos helyzetűek.
Ebben az esztendőben a „Karácsonyi csillagfény” adománygyűjtést az Intézmény javára szervezték meg.

A gyújtésben nagy szerepet játszott a Graboplast Győri Vízisport Egyesület. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, édességet, játékokat, mesés illetve verseskönyveket gyűjtöttek a gyerekek, családok számára.
Az adományokat az Bárczi Iskola karácsonyi ünnepségén vehették át a családok, illetve az Intézmény Nevelőotthonának lakói. Az eseményen többek között megjelent Fazekas Zur-Krisztina és Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakosok is.