Karl Erik Böhnre emlékezik a Győr és a Larvik

Karl Erik Böhnre emlékezik a Győr és a Larvik

2014. 06. 21.
Megosztás

Idén is megrendezi a PwC Handball Fiesta elnevezésű felkészülési tornát a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC, a viadalon a norvég Larvik elleni mérkőzésen Karl Erik Böhnre, a magyar női kézilabda-válogatott februárban elhunyt szövetségi kapitányára emlékeznek.

A klub pénteki közleménye szerint a tornának augusztus 22-24-én a győri Egyetemi Csarnok ad otthont, a harmadik résztvevő pedig a macedón Vardar Szkopje lesz.

"Karl Erik mindkét csapat életében fontos szerepet játszott, és rengeteg tisztelője, rajongója van Magyarországon és Norvégiában is. Ezért határoztuk el a győri klubvezetéssel, hogy minden évben megemlékezünk a kiváló edzőről és sportemberről. Az idei, első évben Győrött játsszuk a Karl Erik Böhn-emlékmérkőzést a nyári torna keretében, jövőre pedig mi hívjuk meg az ETO-t a norvégiai emlékmeccsre" - mondta el Björn-Gunnar Bruun Hansen, a Larvik klubigazgatója.

A leukémiában elhunyt Karl Erik Böhm a Larvikkal ötszörös bajnok, KEK-győztes volt, a Győrt fél évig irányította, BL-döntőbe jutott a csapattal és 2012-ben magyar bajnoki címet ünnepelhetett.

Az ETO-val is összecsapnak a nálunk edzőtáborozó norvégok

Idén nyáron is Magyarországra érkezik a norvég női kézilabda-válogatott, Thorir Hergeirsson együttese július 21. és 27. között tart összetartást hazánkban, az edzések mellett 26-án az ETO-val is összecsapnak.

A NORVÉG VÁLOGATOTT TERVEZETT KERETE A JÚLIUSI ÖSSZETARTÁSRA

Kapusok: Kari Alvik Grimsbö (Esbjerg), Silje Solberg (Stabaek), Katrine Lunde (Győri ETO)
Mezőnyjátékosok: Tine Stange (Larvik), Stine Bredal Oftedal (Issy Paris), Ida Alstad (Holstebro), Heidi Löke (Győri ETO), Karoline Breivang (Larvik), Stine R. Skogrand (Tertnes), Pernille Wibe (Issy Paris), Maren Gundersen (Byasen), Linn Jörum Sulland (Larvik)*, Veronica Kristiansen (Glassverket), Linn-Kristin Riegelhuth Koren (Larvik), Betina Riegelhuth (Storhamar), Nora Mörk (Larvik), Camilla Herrem (Byasen), Sanna Solberg (Stabaek), Jenny Osnes Graesholt (Nordstrand)
Tartalék: Emily Stang Sando (Esbjerg), Tonje Nöstvold (Byasen), Linn Gossé (Tertnes), Tonje Loseth (Tertnes)
*Ha egészségi állapota megengedi

A keretből nyolcan (Kari Aalvik Grimsbø, Ida Alstad, Heidi Løke, Karoline Dyhre Breivang, Linn Jørum Sulland, Katrine Lunde Haraldsen, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Camilla Herrem) szerepeltek a londoni olimpián bajnoki címet szerzett norvég válogatottban,

(Forrás: MTI)