Sportolói fórumot rendez a MOB november 30-án

Késely Ajna és Péni István lesz a tokiói olimpiai eskütétel „előmondója”

2021. 06. 30.
Megosztás

Késely Ajna úszó és Péni István sportlövő mondja majd az olimpiai eskü szövegét a Magyar Olimpiai Csapat csütörtöki ünnepélyes fogadalomtételén.

Késely Ajna úszó és Péni István sportlövő mondja majd az olimpiai eskü szövegét a Magyar Olimpiai Csapat csütörtöki ünnepélyes fogadalomtételén.

Ajna a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián háromszor is a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Pisti Nanjingban lett ifjúsági olimpiai bajnok, valamint mindketten részt vettek már a 2016-os riói olimpián is.

“Hatalmas megtiszteltetés, hogy ennyi sportoló közül rám esett a választás. Déjà vu érzésem van, mert a 2017-es vizes vb előtt is én lehettem az a szerencsés, aki az eskü szövegét mondja. Kicsit azt érzem, hogy ezekkel az alkalmakkal a sorstól is visszakapom azt, hogy sok hasonló eseményen nem tudtam részt venni: ki kellett hagynom a 2015-ös Tbilisi EYOF és a 2016-os riói olimpia előtti fogadalomtételt is. Az eskünek a sportolói lélektanban jelentős szerepe van: ez az a pont, ahol már nem csak saját magunkban készülünk az olimpiára, hanem ezeket a fontos szavakat ki is kell mondani, ezért tudat alatt nagyon meg tudja fogni az embert.” – mondta a felkérést követően Késely Ajna.

“Óriási megtiszteltetés volt a felkérés, nem igazán számítottam rá. Az eddigi gyakorlat azt követte, hogy főként olimpiai bajnokok mondták az eskü szövegét, ez az első alkalom, hogy ifjúsági olimpiai bajnokok olvashatják a fogadalmat. Sportlövőként 2008-ban Igaly Diána mondhatta legutóbb az esküt, külön megtisztelő őt követni ebben a sorban. Szeretném ennek fényében a lehető legeredményesebben képviselni Magyarországot Tokióban.” – árulta el a magyarock.hu-nak Péni István.

A hagyományos olimpiai eskütételre csütörtökön kerül majd sor, a 18 órakor kezdődő eseményt élőben közvetíti az M4 Sport.

#magyarock #mivagyunk #mob #magyarolimpiaibizottsag #tokyo2020