Két év múlva kezdődik a tokiói olimpia

Két év múlva kezdődik a tokiói olimpia

2018. 07. 24.
Megosztás


731 nap múlva, kereken két év múlva, 2020. július 24-én kezdődik a tokiói nyári olimpia. Az alkalomból a japán főváros több helyszínén - többek közt Skytree Townban - is programokat szerveztek a két éves visszaszámlálás alkalmából.

Az eseményen 731 éremtáblát mutattak be, amelyek a nyári fesztivál témáján alapulnak, és a megnyitóig hátralévő 731 napot jelképezik. Az éremtáblák üzeneteket tartalmaznak mind a felnőttek, mint a gyermekek számára.

A tavaly júliusban bemutatott hivatalos dalt, a Tokyo Gorin Ondo-t sportolók bevonásával adták elő. A dalt 1964-ben írták, mikor szintén a Japán főváros adott otthont a világ egyik legnagyobb sporteseményének. A koreográfiát egy későbbi időpontban teszik közzé, és olyan lesz, ami mindenki számára könnyen betanulható lesz.

Különleges megvilágosításokat alkalmaztak a Skytree Towernel, ami a világ legmagasabb tornyának számít. Itt megjelentek a július 22-én bemutatott kabalafigurák, Miraitowa és Someity. Egy kabalaházat is megnyitottak a látogatóknak, ahol képeket készíthetnek a figurákkal, valamint meg is tudják vásárolni kedvenceiket.

A városban több busz is közlekedik a kabalák képeivel, ezzel is népszerűsítve az olimpiát. Ezek a buszok a paralimpia végéig fognak közlekedni a városban.

A paralimpia megnyitója 2020. augusztus 25-én lesz, amelynek szintén lesz egy visszaszámláló ünnepsége a Mega Web-en. A Mega Web egy gépjárműközpontú szórakoztató park Aomiban, a Tokiói-öbölben.

(insidethegames.biz)