Kosa miklos hunfencing

Két magyar bíró is ott lesz a pást mellett Párizsban

2024. 01. 03.
Megosztás

A világ egyik legjobb kardbírója, Kósa Miklós mellett Varga Katalin is ott lesz zsűriként a párizsi olimpián – tette közzé a Magyar Vívó Szövetség a honlapján.

Mindössze két olyan ország akad a világon, amely két versenybírót delegál vívásban a párizsi olimpiára. Az egyik Olaszország, a másik Magyarország – írja a hunfencing.hu.

Miután Kósa Miklóst egymást követő második évben választották meg a világ második legjobb zsűrijének kardban, az egyáltalán nem volt váratlan, hogy a magyar kadet kardválogatott edzőjeként, valamint számos korosztályos válogatott mestereként dolgozó vasasos tréner meghívót kapott Párizsba. Miklós ezzel bírói pályafutása harmadik olimpiáján dolgozik majd a pást mellett.

Varga katalin hunfencing
Andrea Alegni/BizziTeam

Varga Katalin két felnőtt világbajnoki „bevezető” után, első ötkarikás versenyén lehet ott a pást mellett. Élete utolsó világkupáján vívott versenyzőként, amikor felvillant benne, hogy miként maradhatna benne szeretett sportágában.

Magyar versenybíró ott lesz a párizsi olimpián többek közt kajak-kenuban, lovassportban, tornában, ritmikus gimnasztikában és vívásban is.

(Fotó: Luca Pagliaricci és Andrea Alegni/Bizzi Team)