Két WBC címmérkőzés Budapesten

Két WBC címmérkőzés Budapesten

2013. 09. 27.
Megosztás

A Feja Promotion október 18-án, Budapesten, a megnyitásának 15. évfordulóját ünneplő Lurdy Ház bevásárlóközpontban rendezi következő nagyszabású ökölvívó eseményét – melyet az érdeklődők ingyenesen tekinthetnek meg!

A vállalkozás ifjú reménysége, Nemesapáti Norbert (8 győzelem – 0 vereség) a legjelentősebbnek tartott világszövetség, a WBC (Boksz Világtanács) égisze alatt bokszolja első címmérkőzését. A 18 esztendős versenyző a nagyközépsúlyú „Youth Silver” övért meccsel, egy egyelőre meg nem bejelentett ellenféllel szemben.

Időközben kiderült, hogy nem egy, hanem két címmérkőzés is bemutatásra kerül ezen a boxgálán: Feja Gym korábbi sokszoros amatőr és profi kick-boksz világbajnoka, a hat év kihagyást követően tavasszal profi ökölvívóként visszatért Chamie Gina (4 győzelem – 0 vereség) is lehetőséget kapott a WBC-től egy rangos öv megszerzésére. A 23 éves, szír felmenőkkel is rendelkező budapesti hölgy a könnyűsúlyú junior vb-címért szállhat ringbe.

Bár a tévedés jogát fenntartjuk, de emlékeink szerint Magyarországon 2002-óta nem volt olyan ökölvívó gála, ahol a legjelentősebbnek tartott világszövetség (WBC) valamelyik öve került volna terítékre. Akkor - Veres László és a Polish Promotion szervezésében - Kótai Mihály az Elektromos Sportcsarnokban szerezte meg a WBC nemzetközi övét nagyváltósúlyban.

(Forrás: monokli.com)