Küzdősportok Világjátéka 2013 - Feketeöves Föld lett a játékok logója

Kevesebb, mint száz nap múlva Oroszországban küzdhetnek a legkeményebb sportolók

2013. 07. 11.
Megosztás

Szentpétervár lesz a házigazdája a Küzdősportok Világjátékának, amely október 18-26. között kerül megrendezésre az orosz városban.

A 15 sportágat, köztük öt olimpiai versenyszámot (taekwondo, boksz, judo, vívás és szabadfogású birkózás) felvonultató világeseményen a küzdősportok és harcművészetek legjelentősebb képviselői mérettetik meg magukat, hiszen a kiválasztás a világranglistás helyezés, és nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján történik.

A 120 ország majd kétezer versenyzője között természetesen magyar indulókat is köszönthetünk.
A hazai szövetség tájékoztatása szerint kick-boxban hat sportoló is küzdőtérre léphet. Point-fighting szabályrendszerben Kádas Adrienn (-60kg), Veres Richárd (63kg), Gömbös László (-74kg), míg full-contact szabályrendszerben Görbics Gábor (-63.5kg) és Benedek Zsolt (-71kg) lehet ott biztosan, Mórádi Zsolt (-84kg) pedig szabad kártyára vár. A 3-4 évente megrendezésre kerülő világjátékoknak, amelyet a SportAccord szervez, először Peking adott otthont 2010-ben. A SportAccord egy 93 olimpiai és nem olimpiai sportágak szövetségeit tömörítő nemzetközi szervezet, amely célja tagjai érdekvédelmének és koordinálásának egyesítése és támogatása, a SportAccord által szervezett eseményeken keresztül.

Az II. Küzdősportok Világjátékok programjában szereplő sportágak:

· aikido (IAF),
· birkózás (FILA),
· cselgáncs (IJF),
· dzsu-dzsicu (JJIF),
· karate (WKF),
· kendo (FIK),
· kick-box (WAKO),
· muay thai (IFMA),
· ökölvívás (AIBA),
· szambó (FIAS),
· savate (FISav)
· szumó (IFS),
· taekwondo (WTF),
· vívás (FIE),
· wushu (IWUF).

A legkeményebb emberek legkeményebb versenyének logója egy feketeövet viselő földgömb lesz, amely harcra kész ököllel várja az októberi megmérettetést.

Az esemény beharangozó videója:


(Forrás: nem olimpiai sportágak sajtószolgálata)