Kézilabda hírek

Kézilabda hírek

2013. 08. 14.
Megosztás

Pick Szeged BL programja; Hamburg klubigazgató rövid pályafutása; Balics a Bundesligában

Férfi kézi BL: megvan a Pick selejtezőjének időpontja

Megszületett a megállapodás a Pick Szeged és a macedón Metalurg Szkopje selejtező mérkőzéseinek időpontjáról a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A két csapat augusztus 28-án, szerdán 19 órakor Szkopjéban lép pályára, a visszavágó szeptember 1-jén, szintén 19 órakor lesz az újszegedi sportcsarnokban.

A párharc győztese a BL 32-es főtáblájára jut, a C-csoportba kerül a spanyol Barcelona, a francia Paris SG, a macedón Vardar Szkopje és a svájci Thun mellé. Ide jön még a 2. selejtezőcsoport győztese is, amely a fehérorosz Dinamo Minszk, a szlovákiai Tatran Presov, a török Besiktas és a görög AEK Athén négyeséből kerül ki.

Máris elküldték a BL-győztes Hamburg új igazgatóját

Csupán hat hétig volt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája-győztes Hamburg igazgatója Frank Rost, a német labdarúgó-válogatott kapusa, aki azt követően mondott le a posztjáról, hogy megtartotta a klub idénynyitó sajtótájékoztatóját. A Hamburgnak egy jó híre is volt kedden: szerződtette Zsarko Markovics montenegrói jobbátlövőt.
„Olyan költségvetéssel, amellyel a mi klubunk dolgozik, csakis egy célunk lehet, minden sorozatot megnyerni, amiben elindulunk” – mondta a posztjára július 1-jén kinevezett korábbi labdarúgó a sajtótájékoztatón.

Matthias Rudolph elnök nem tért ki a szakítás részleteire. „Abban bíztunk, hogy együtt sikerül erősítenünk a klubot, de nem fog menni” – mondta kedden.

A Füchse Berlin elleni BL-selejtezőre (augusztus 21. és 23.) készülő hamburgiak a korábban az MKB Veszprémmel KEK-et nyerő, majd a Pick Szeged elleni BL-selejtezőre készülő Metalurg Szkopjénál is játszó Markovicsot szerződtették jobbátlövőnek, azon a poszton ugyanis Adrian Pfahl és Oscar Carlen is sérüléssel bajlódik. Markovics legutóbb a Göppingenben játszott.

Balic egy évig a Bundesligában folytatja

Igazi sztárjátékossal erősített a német élvonalbeli HSG Wetzlar kézilabdacsapata: a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Ivano Balicot (a képen). A 34 éves horvát irányító egyéves megállapodást írt alá új együtteséhez.

„Hallottam, hogy nagy célokat tűztek ki a klubnál. Voltak más ajánlataim is, de szerettem volna a világ legerősebb bajnokságában kézilabdázni. Úgy vélem, a tapasztalatommal segíthetem a csapatot, amely javulhat a következő szezonra” – nyilatkozta hivatalos bemutatásakor Balic, akinek Wetzlarba igazolásáról már korábbi sajtóhírek alapján beszámoltunk.
Hirdetés

A horvát irányító 130 válogatott meccsen 455 gólt dobott. 2003-ban és 2006-ban is a világ legjobbjává választották, a horvát válogatottal olimpiai és világbajnok lett.

Az Atlético Madridból távozott Balic korábban nem tudott megegyezni a Füchse Berlinnel, a Metalurg Szkopjével és a Meskov Breszttel sem. A horvát irányítót feladata lesz a sérült bosnyák Adnan Harmandic helyettese.

(Forrás: NSO)