Ki mit tud? vetélkedő a Kolonics iskolában....

Ki mit tud? vetélkedő a Kolonics iskolában....

2014. 12. 17.
Megosztás

A Kolonics György Általános Iskola diákjai bizonyították, hogy nemcsak a sportversenyeken, hanem a színpadon is eredményesen tudnak szerepelni. A fiatalon elhunyt kenukirályról elnevezett budafoki intézmény az ország 25 olimpiai iskolájának egyike.

A Kolonics Iskola 1-8. osztályos tanulói egyéni és kollektív produkciókat adtak elő az iskola színháztermében rendezett téli szünet előtti eseményen.

Kamarakórus nyitotta meg a rendezvényt: Mozart Bűvös csengettyűje, Bach Parasztkantátájának karácsonyi átirata, a Csendes éj, Beethowen Örömódája után az alsósok léptek színpadra. Nagy Réka első osztályos tanuló a Lencsi lányokat énekelte, majd a harmadikosok közül Deme Balázs gitáron, Nyári Etele furulyán játszott, Rusznák Hanna, Tóth Fruzsina verset mondott, volt, aki dallal lépett fel.

A negyedikesek produkcióit Hartai Ádám zongorajátéka nyitotta meg, ezután Kovács Kloé Maximilla népdalt adott elő, Bagaméri Bálint táncolt, Farkas Jácint trombitált.

Szünet után az ötödikesek előadták „Az alma mese” színdarabot, majd Debreceni Viktória német nyelven prózát mondott, Szilágyi Gergő bűvészkedett, Csonka Benő kürtöt fújt.

A hatodik osztály nagy része szerepelt a „Veled is megtörténhet” című német nyelven előadott színdarabban. Ezután a Rocky-Tornádó Hungary fergeteges táncát Nagy Barbara és a hetedikes Lehner Zsófia ropta.

„A világ legbutább cirkusza” című darabbal folytatódott a hatodikosok produkciója, ezután a „The summer dance” zenére Nagy Nelli és Süli-Zakar Zsófia táncolt. A hetedik osztály énekkel rukkolt elő, végül a nyolcadikosok Ákos: „Ilyenek voltunk” című dalával arattak nagy sikert.

(MOA)