D YT20240731009

Kiélezett csata végén nüanszon múlt, hogy kikaptunk a norvégoktól

2024. 07. 31.
Megosztás

25-25-ös döntetlen után az utolsó percben értékesített norvég góllal nyertek 26-25-re a skandinávok a magyar férfi kézilabda-válogatott ellen a párizsi olimpia szerdai versenynapján, a B-csoport 3. fordulójában.

Az Arena Paris Sud csarnokában a korai, 9 órás kezdés ellenére is teltház várta szerdán a norvég-magyar összecsapást. A csoportkörös tornán a nézők aktivitása fél tízkor közel sem maradt el a már korában megszokott esti hangulattól, a magyarok ismét szép számmal belakták a lelátókat. A nézők aktív hullámzása akár reggeli tornának is elment volna, na meg a Les Champs-Elysées nótára mindenkinek elő a világító telefont – ebben persze a helyi műsorközlőnek is fontos szerepe volt.

A két csapat legutóbb március közepén a tatabányai olimpiai selejtezőtornán találkozott egymással, akkor a korábban vb-2. és vb-6. helyeket is jegyző norvégok magabiztosan, 29-25-re nyertek.

A két együttes az első félidőben fej-fej mellett haladt, magyar vezetéssel, 11-13-as eredménnyel érkezett a szünetre. A második játékrész első gólját is a magyarok jegyezték, majd a norvégok egyre jöttek föl, míg a játékidő utolsó percében 25-25-öt mutatott az eredményjelző, amikor Imre Bence ziccerét az ellenfél kapusa megfogta, majd az utolsó másodpercekben indított norvég támadás újabb góllal zárult. Chema Rodríguez együttese kemény meccsen, egy góllal maradt alul.

D YT20240731013
MTI/Illyés Tibor

A magyarok Egyiptom, Argentína, Norvégia után pénteken a világbajnok Dániával, vasárnap pedig a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországgal találkoznak. A két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe.

Korábban: Magyarország-Argentína 35–25; Magyarország–Egyiptom 32–35.

KÉZILABDA, FÉRFIAK
B-csoport, 3. forduló:
Norvégia-Magyarország 26-25 (13-11).

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.