Kiesett a Szeged a BL-ből

Kiesett a Szeged a BL-ből

2013. 03. 25.
Megosztás

A Pick Szeged 32-27-as vereséget szenvedett a Kielce otthonában, ezzel búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától.

Remekül kezdett a magyar csapat, amely egygólos hazai győzelmét követően nehéz helyzetből várta a visszavágót. Mikler Roland kiváló formában védett, így a hazaiak az első tíz percben mindössze két gólt szereztek. Később a Kielce magára talált és a félidő közepén, először a találkozón átvette a vezetést (7-6). A folytatásban a lengyelek kihasználták a szegedi csapat hibáit és a félidőre háromgólosra növelték előnyüket.

A fordulást követően egyre inkább felpörgött a hazai csapat, fokozatosan ellépett ellenfelétől, és még emberhátrányban sem engedte közelebb magához riválisát. A Szeged a hajrában hiába próbálkozott, a Kielcének mindig volt válasza, végül 32-27-re nyerte az összecsapást úgy, hogy Larholm utolsó pillanatban esett gólját már nem adták meg.
A BL-ben így a szombaton az Ademar Leónt búcsúztató Veszprém képviselheti a a továbbiakban a magyar színeket. A negyeddöntő sorsolását kedden Bécsben tartják.

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
KIELCE-PICK SZEGED 32-27 (14-11), Kielce, játékvezetők: Zlotin, Volodkov (oroszok)
KIELCE: Szmal, Losert (kapusok), Bielecki 1, Buntic 1, Grabarczyk 1, Jachlewski 3, Jurecki 7, K. Lijewski 5, Musa, Olafsson 6, Rosinkski, Stojkovic 3 (1), Strlek, Tkaczyk 1, Tomczak, Zorman 3
SZEGED: Tatai, Mikler, Tóth M. (kapusok), Ancsin 2, Balogh 3, Buday 1, Czina, Hegedüs, Kekezovics 2, Larholm 8 (4), Lasica, Nagy, Pribanic 2, Prodanovics 7 (2), Vadkerti 1, Zubai 1
Kiállítások: 6, ill. 6 perc Hétméteresek: 2/1, ill. 6/6
Továbbjutott: a Kielce 57-53-as összesítéssel.


Teljes a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntős mezőnye, amelyhez vasárnap kora este a német Kiel mellett két spanyol együttes, a Barcelona és az Atlético Madrid csatlakozott.
A Kiel szűken, négy góllal győzte le az orosz Medvegyit, így összesítésben csupán kettővel bizonyult jobbnak.
A Barcelona kettővel nyerte meg a visszavágót, de mivel idegenben hatgólos előnyt szerzett, olyan nagy nem kellett strapálnia magát.
Nem úgy az Atléticónak, amely a hazai iksz után Berlinben nagy csatát vívott a német riválisával, amely ugyancsak kiegyenlített volt, Kiril Lazarov a végjátékban óriási góllal döntötte el a csatát. A házigazdáknak maradt még 31 mp. az egyenlítésre, de nem jött össze nekik: kikaptak és kiestek.

FÉRFI KÉZILABDA BL

NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Barcelona (spanyol)–Silkeborg (dán) 26–24
Továbbjutott a Barcelona, kettős győzelemmel és 58–50-es gólkülönbséggel

THW Kiel (német)–Csehovszkije Medvegyi (orosz) 30–26
Tj. a Kiel, 65–63-mal

Füchse Berlin (német)–Atlético Madrid (spanyol) 26–27
Tj. az Atlético, 56–55-tel

A SZOMBATON TOVÁBBJUTÓ CSAPATOK
MKB VESZPRÉM, Hamburg (német), Metalurg Szkopje (macedón), Flensburg (német)


A negyeddöntő mezőnye

1. kalap
MKB Veszprém
Barcelona (spanyol)
Kielce (lengyel)
Hamburg (német)

2. kalap
Kiel
Szkopje (macedón)
Atlético (spanyol)
Flensburg (német)

(Forrás: MTI)