3 500x500 1

Kijutott az olimpiára, elnyerte fogadáson a MOB-elnök Lexus-át

2021. 03. 22.
Megosztás

Korpási Bálint szombaton bejutott a 67kg-os kötöttfogású birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyének döntőjébe, ezzel kivívta a tokiói indulás jogát. Az olimpiai kvóta mellé azonban egy nem szokványos jutalom is járt, egyenes Kulcsár Krisztián MOB-elnöktől.

Korpási Bálint szombaton bejutott a 67kg-os kötöttfogású birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyének döntőjébe, ezzel kivívta a tokiói indulás jogát. Az olimpiai kvóta mellé azonban egy nem szokványos jutalom is járt, egyenesen Kulcsár Krisztián MOB-elnöktől.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a 2019-es kazahsztáni világbajnokságon ígéretet tett az akkor a 72kg-osok mezőnyében induló Korpási Bálintnak, amennyiben sikerül visszafogynia és kijutnia a 67 kg-osok között az olimpiára, neki adja a szolgálati autóját. Szombaton a budapesti viadalon döntőbe jutott Bálint, ezzel pedig biztossá vált, hogy ott lehet a 2021-es tokiói olimpián. A sportvezető pedig megtartotta ígéretét, így Korpási Bálint a tokiói repülőjegy mellé a MOB-elnök autóját is megkaparintotta.