Kiss Dániel, Baji Balázs és Juhász Vanda búcsúzott

Kiss Dániel, Baji Balázs és Juhász Vanda búcsúzott

2012. 08. 07.
Megosztás

Az időjárás „fokozódott”, kb. 15 fokban kezdődött az atlétikai versenyek keddi napja a londoni olimpián. A számunkra érdeklődéssel várt – az idén nemzetközileg igen erős – 110 gát nyitotta a programot.

A hat futamból az első három mellett a hat legjobb idő jutott tovább. A magyar indulók a két záró futamban rajtoltak. Kiss Dániel az ötödikben 13,62 mp-vel a hatodik helyen ért célba.

„- Annak örülök, hogy a műtétek után itt lehetek, de az eredmény nem olyan, mint vártam – mondta az Ikarus BSE atlétája a vegyes zónában.
- Az utolsó, hellyel kvalifikáló idő 13,63 volt, a szerencse sem volt mellettem.
Az olimpia előtti időszakban nagyon jól mozogtam, sokkal jobban, mint Helsinki előtt. Bíztam a továbbjutásban. Sajnos az elején hibáztam egy nagyot, a többiek elmentek, és volt még néhány technikai probléma.
A mögöttem levő nehéz időszak után azért tudtam egy szezont produkálni, most meg kell elégednem ezzel.


A befejező előfutam a rövidgát kedvezőtlen tulajdonságát mutatta. Az ebben a mezőnyben induló Baji Balázs körül „hullattok” a futók, többek között a szám athéni olimpiai bajnoka, a kínai Liu Xiang is. A békéscsabai gátas 13,76 mp-el az ötödik helyen fejezte be ezt a „drámai” futamot.

Baji Balázs: „- Borzasztóan sajnálom, hogy nem úgy alakult, ahogy elterveztem. Egyéni csúcs közelben szerettem volna futni. Képesnek éreztem magam rá. Sajnos hibáztam gátakat. Nem mintha ezen múlt volna, de borzasztóan megzavart Liu bukása. Meg láttam azt is, hogy esnek körülöttem.

Ettől függetlenül jól kellett volna futni. Az első olimpiám sikerülhetett volna jobban is. Annak örülök, hogy jó évem van, de versenyzői vér folyik az ereimben, ezért bosszant, hogy így alakult a mai versenyem. Plusz látva azt is, hogy milyen időkkel lehetett továbbmenni.”

A gerelyhajítás második csoportjában selejtezett Juhász Vanda, aki 50,01 méterrel fejezte be versenyét.

„- Jó formában jöttem Londonba, de most nem sikerült ezt kihozni magamból – mondta a három dobás után az FTC dobója. - Nagyon sokat kell ilyen szintű mezőnyben versenyeznem, mert úgy érzem ez a selejtező erről szólt számomra. Nem tudtam igazán kezelni ezt a helyzetet.

Természetesen csalódott vagyok, hogy ilyen eredményt dobtam. A jövőben törekedni fogok arra, hogy minél több nemzetközi versenyen induljak, amire lehetőségem idén már lett volna, de a sérülésem akadályozott a részvételekben. Szoknom kell az ilyen légkört.”

(Forrás. masz, foto: masz.hu, MTI)