Kiss László: A magyar úszósport Rio felé jó úton halad (videóval)

Kiss László: A magyar úszósport Rio felé jó úton halad (videóval)

2014. 10. 01.
Megosztás

"Meggyőződésem, hogy a magyar úszósport jó helyen van és jó irányba tart, és bízom benne, hogy megmarad a tizenhat sportágban a kiemelt lehetőség!" - hangsúlyozta az úszók szövetségi kapitánya, Kiss László a MOB-ban adott videóinterjúban.

Kiss László Turi György és Güttler Károly edzővel, az ifjúsági olimpiai bajnok Szilágyi Liliánával és versenyzőtársaival érkezett a Magyar Olimpiai Bizottság székházába, amikor a Kőbánya SC augusztusi eredményei alapján átvette a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított A hónap műhelye - díjat.

Az úszó mesteredző akkor elmondta, 1963 és 2000 között volt a Spartacus vezetőedzője, amikor hat olimpiai aranyat gyűjtöttek a versenyzői - többek közt Egerszegi Krisztina. A MOB Kiemelt Edző Programjának szakembere a kőbányai klubbal kapcsolatban hangsúlyozta: "Turi György vette át a szakosztály szakmai irányítását, azóta is rendre hozzák a sikereket, a magyar sport egyik bástyája lehet a Kőbánya SC".

"Még ugyan nem teljesen, mert hátra van a rövidpályás világbajnokság Dohában, de a magyar úszósport egy nagyon szép évet zár le. Nagyon jól sikerült a nanjingi ifjúsági olimpia, nagyon eredményes volt a berlini Európa-bajnokság, ugyanakkor az ifjúsági Európa-bajnokságon is nagyon jól szerepeltek a versenyzők. Az a munka, ami az ifjú bajnokokat támogatja, valamint a Tanuljunk meg úszni - program is egyre nagyobb méreteket ölt, így nagyobb lesz a lehetőség, hogy a riói olimpiára minden vonatkozásban nagyobb merítés legyen. Nagyon büszke vagyok arra, hogy Londonban a magyar úszócsapat volt létszámát tekintve a legnagyobb. Meggyőződésem, hogy a magyar úszósport Rio felé is jó úton halad!" - fogalmazott a mob.hu-nak Kiss László, aki az alábbi videóban a világkupa-szerepléseket is értékeli.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)