003

A görögökkel edzett női vízilabda-csapatunk

2024. 07. 26.
Megosztás

Szombat délután Hollandia ellen kezd majd a női vízilabda-válogatottunk, amely pénteken viszont még Görögországgal gyakorolta az emberelőnyöket és -hátrányokat.


Még csak tegnap érkezett, de máris megmutatta a vízilabda-sportág szépségét a női válogatottunk, amely ránézésre fél perc alatt, medenceparti tárgyalással szervezett közös gyakorlást a görögökkel.

A lányok – egyet aludva az utazás fáradalmaira – péntek reggel csobbantak vízbe a versenyhelyszínen, és már több mint egy órája dolgoztak, amikor megjelentek a színen a görögök, és a csapatok hirtelen összeálltak az emberelőnyök és emberhátrányok egymáson gyakorlásának. Ezt a szakaszt Cseh Sándor, a mieink társkapitánya indította el egy, a mieinknek világos „Mehet!”-kiáltással, viszont a hellén kolléga stopperelte az időt, és a sípolás kellemetlenségét is ő vállalta magára.

005
MOB-Média/Szalmás Péter

Előtte fékezett habzású volt az edzésünk, amiből viszont a másik társkapitányunk, a nem feltétlenül elégedett Mihók Attila is kivette a részét, többször is világos és részletes instrukciókat adott az akkor még házon belüli előny-fórozáshoz.

Aztán megjöttek a görögök, és megkezdődtek a nemzetközi percek.

„Viszonylag spontán szeveződhetett, bár lehet, hogy az edzők tegnap este már beszéltek róla, és náluk tervben volt – kezdte Neszmély Boglárka, a keretünk egyik ötkarikás újonca. – Ilyenkor mindig próbálunk más csapattal gyakorolni, mert az az igazi, és szerintem a görögök is örültek neki. Keressük az ilyen alkalmakat.”

006
MOB-Média/Szalmás Péter

Kapusunk elbeszélése szerint a csapat szokja a légkört, ám közben azért már a Hollandia elleni nyitómeccsre is készül természetesen.

„Ismerjük őket, hiszen sokszor találkoztunk már, de nyilván foglalkozunk velük, még akkor is, ha főleg magunkat építjük – folytatta Neszmély. – Persze megnézzük, hogy kikre kell figyelni, kik a jó lövők, aztán rájuk próbálunk okosságokat kitalálni, de alapvetően ugyanazt a stabil játékunkat szeretnénk hozni mindenki ellen.”

A lányaink tehát szombaton 14.00-kor Hollandiával kezdenek az A-csoportban – ez lesz a női pólótorna első mérkőzése –, utána pedig a csoportkörben Kanada, Kína és Ausztrália jön majd sorban.

001
MOB-Média/Szalmás Péter


- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.