Koch mate podcast

Koch Máté érmet remél Párizsból – nem is egyet

2023. 12. 07.
Megosztás

Koch Máté világ- és Európa-bajnok vívó. A Magyar Olimpiai Bizottság, a Team Hungary hetente jelentkező podcastjának 12. felvonásában a Vasas Európa Játékok-győztes párbajtőrözőjét Szabó Szilárd kérdezi. A MOBCast az Allianz támogatásával jött létre.

Máté a párbajtőrözők egyéni számában lett világbajnok idén Milánóban, Krakkóban az Európa Játékokon a csapattal jutott a kontinens trónjára, 2019-ből egy Eb-bronzot is jegyez.

Egykoron a Vasas focicsapatából eltanácsolták, majd a páston kötött ki. Ettől függetlenül nagy Barca-rajongó. Jelenleg is a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója, edzői ambíciói vannak. Mestere Boczkó Gábor, aki – mint kiderül – „rövid pórázon tartja” versenyzőjét.

Koch Máté a MOBCastban beszél a világbajnoki cím megéléséről, csapatösszhangról, Siklósi Gergővel való kapcsolatáról, és elmondja azt is, milyen érzés volt barátja ellen vívni, illetve kiderül, vébé-győzelmét szüleinek ajánlja. A gyermekkori múltidézés után azt is elmeséli, miben tudja segíteni coachként dolgozó édesanyja. Az interjúban természetesen az olimpiai álom is megfogalmazódik…

„Úgy érzem, olyan erősnek érzem most magam, olyan önbizalommal rendelkezem, hogy nagyon hiszek abban, hogy az olimpiáról éremmel jövök haza egyéniben és csapatban. Ha ezt az utat járom, és nem eresztek ki, ezt a munkát Boczkó Gáborral viszem tovább, együtt képesek leszünk rá!”

A teljes beszélgetés az alábbi MOBcastban megtekinthető.