Kocsis Sándor újratemetése

Kocsis Sándor újratemetése

2012. 09. 19.
Megosztás

Az aranycsapat legendás csatárának, az 1979-ben Barcelónában elhunyt Kocsis Sándornak újratemetésére szeptember 21-én (pénteken), a Szent István Bazilikában kerül sor.

A 83 évvel ezelőtt, 1929, szeptember 21-én született olimpiai bajnok, 68-szoros válogatott, az FC Barcelóna csapatában is sikerrel szerepelt labdarugó Bazilika előtt elhelyezett urnájánál 12 órától különböző sportszervezetek képviselői állnak díszőrséget, gyászoló barátok, sportkedvelők róhatják le kegyeletüket.

A 16 órakor kezdődő szertartáson az újratemetést szervező aranycsapat alapítvány vezetője Kű Lajos válogatott labdarugó, köszöntője után a tervek szerint Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Grosics Gyula az egykori játékostárs, a világhírű kapus és Tarlós István főpolgármester, valamint Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke mond búcsúbeszédet.

A gyászmisét Kiss-Rigó László megyéspüspök celebrálja, a kiváló sportember urnáját ezt követve szűk körben helyezik el a Bazilika altemplomában, Puskás Ferenc sírja közelében.

Pénteken, 12 és 16 óra között bárki leróhatja kegyeletét, valamint a búcsúztatásra is várnak minden szurkolót, tisztelőt.