Komáromi Tibor: Ez egy olyan csapat, ami nem kezdő versenyzőkből áll!

Komáromi Tibor: Ez egy olyan csapat, ami nem kezdő versenyzőkből áll!

2015. 09. 25.
Megosztás

A riói kvalifikációs világbajnokságon a magyar birkózók Lőrincz Viktor révén egy kvótát szereztek. A London előtti, hasonlóan fajsúlyos eseményen kettőt. Londonban mégis "ott volt" hat férfi és egy női versenyző - a mérleg egy ezüst- és két bronzérem. Komáromi Tibor szakmai igazgató szerint Rio előtt sem reménytelen a helyzet.

Az egykori olimpiai ezüstérmes, világbajnok kötöttfogású birkózó ma a Magyar Birkózó Szövetségben a szakmai munkáért felel. A sportvezető a MOB-konzultációt követően válaszolt a mob.hu kérdéseire. Elemezte az elmúlt időszakot, a Las Vegas-i vébét, majd optimistán nyilatkozott a 2016-os kvalifikációt illetően.

"Négy-öt kvalifikációt szerettünk volna Las-Vegas-ban, de az előző olimpia előtti vébén sem sikerült sokkal több, akkor kettőt gyűjtöttek a magyar birkózók, most egyet. Minedenféleképpen meg kell néznünk, hogy mi történhetett a csapattal, melyek voltak az apró, de nagyon fontos momentumok, amelyek befojásolhatták a szereplést. Azt azért tudni kell, hogy ezek a versenyzők, Bácsi Péter és Lőrincz Tamás a tavalyi évben - igaz, hogy nem egy súllyal feljebb, hanem egy köztes súlycsoportban - Európa-bajnokságot nyert, Bácsi világbajnok is lett, ami azt mutatja, jó formában voltak. Most is jól rendezték a súlyukat. Ez egy olyan csapat, ami nem kezdő versenyzőkből áll! Nekik meg kell találni, hogyan tudnak időzíteni, és legjobb formát mutatni a világversenyen" - magyarázta Komáromi.

Jövőre több világ- és európai kvalifikációs verseny lesz - összesen három -, amin a magyarok még bizonyíthatnak. Komáromi szerint Lám Bálint, Bácsi Péter, Lőrincz Tamás, Kiss Balázs, Veréb István, Sastin Mariann és Barka Emese lehet a riói befutó. Addig is a versenyzőkre tudatosan felépített felkészülési program vár.

Az alábbi videóban erről is beszél a szakmai igazgató.

(MOB)