Konferencia Tiszavasváriban, az ötkarika jegyében

Konferencia Tiszavasváriban, az ötkarika jegyében

2019. 11. 14.
Megosztás


A Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület „Az olimpiai eszme szellemében", fókuszban a labdarúgás címmel konferenciát rendezett november 9-én a Találkozások Házában.

A vendégeknek elsőként az egyesület kezelésében lévő Sportmúzeumot mutatták be a vendéglátók. Győr Béla MOA-főtitkár könyveket és olimpiai emlékeket adott át Gazdag József elnöknek a gyűjtemény gyarapításához. A konferencián az Olimpiai Himnusz után Győr Béla megnyitóbeszédében gratulált a város polgármesterének, Szőke Zoltánnak az újraválasztásához. Megköszönte az olimpiai kör aktív munkáját, a megjelent bajnokoknak és olimpikonoknak, hogy a személyes megjelenésükkel emelik a rendezvények színvonalát.

A köszöntő után sportos verset szavalt Dezső Lajos, a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület tagja. Külön is köszöntötték a meghívott olimpikonokat és vendégeket: Dunai Antal, Gelei József és Szalay Miklós olimpiai bajnok labdarúgókat, Váradi János olimpiai bronzérmes ökölvívót, dr. Süvöltős Mihály világválogatott, olimpikon kézilabdázót, Bódi Ádám válogatott labdarúgót.

Az első előadást A magyar labdarúgás hőskora címmel Sándor Mihály, a Debreceni Egyetem címzetes egyetem docense tartotta, aki társszerzője volt a magyar labdarúgás történetét feldolgozó ötkötetes, csodálatos kiadványnak. Majd Aranylabdás bronzérmes címmel Albert Flórián pályafutásáról beszélt dr. Printz János Károly címzetes egyetemi tanár, a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának tagja, a Zsivótzky Olimpiai Kör elnöke. A szünet előtt a Naninski & Figaro acro comedy duó szórakoztató előadását láthatták a résztvevők.

A szünet után Dunai II Antal ezüst- és bronzcipős, olimpiai bajnok és ezüstérmes labdarúgó az ötkarikás élményeit és labdarúgásról alkotott véleményét ismerhette meg a hallgatóság. A nagyon élvezetes és kötetlen hangvételű előadását nagy tapssal ismerte el a közönség. A Futball Egyetem szerepe a magyar labdarúgó utánpótlás technikai képzésében címmel Hegedűs Gábor, a Debreceni Honvéd Sport Egyesület, Olasz Focisuli szakmai vezetője mutatta be az egyetem és a méltán híres Focisuli munkáját. A Tiszavasvári Sportegyesület labdarúgó utánpótlás-csapatainak bemutatása következett Fazekas Viktor edző tolmácsolásában. Majd Bajnokok és bajnokságok a világ pénzérmein, avagy a labdarúgás története címmel ifj. Kovács Géza éremgyűjtő, a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület tiszteletbeli tagja tartott nagyon színes és élvezetes előadást. Ezután a Tiszavasvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület együttműködési megállapodás írt alá, melyet a két szervezet vezetője ismertetett a hallgatósággal.

Az előadások után elismerések átadására került sor. A Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület tiszteletbeli tagja címet kapta dr. Süvöltős Mihály és Váradi János. Tiszavasvári polgármestere és a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület elismerésben részesítette Győr Bélát és dr. Hencsei Pált a városért és a körért végzett munkájukért. Zárásként levetítésre került egy zenés videóklipp a legjelentősebb magyar labdarúgókról. A Magyar Himnusz után ünnepi vacsorával ért véget a tartalmas program.

(MOB-MOA/GyB; fotó: Tiszavasvári OBKE)