Konrád Ferencre is emlékeztek az olimpiai iskolák grundbirkózó bajnokságán

Konrád Ferencre is emlékeztek az olimpiai iskolák grundbirkózó bajnokságán

2015. 04. 30.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) keretein belül működő olimpiai iskoláknak rendeztek grundbirkózó bajnokságot április 29-én. Magyarországon ma 25 olimpiai iskola fejti ki tevékenységét az ötkarikás mozgalom jegyében.

Bár a grundbirkózás kikerült a diákolimpiai programból, a sportág mégsem került a szőnyeg alá. Köszönhetően a Szent-Györgyi Albert Általános Iskolának, mely intézmény idén már ötödik alkalommal rendezte meg az olimpiai iskolák grundbirkózó bajnokságát.

Az április 29-i eseményre öt iskola hat csapata nevezett. A házigazda szentmihályi iskola mellett a pesterzsébeti Hajós Alfréd, a Csík Ferenc és a Csanádi egy-egy, míg a Lemhényi két csapattal vett részt a versenyen, melyet a korábbi birkózó Ancsin László, a XVI. kerület jegyzője, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének tagja és dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára nyitott meg.

Az ötödik alkalommal megrendezett tornát a Szent-Györgyi csapata nyerte, megelőzve a Hajóst, a Csíket és a Csanádit.

A verseny krónikájához tartozik még, hogy a résztvevők megkoszorúzták az iskola alujában kialakított Kertvárosi Olimpikonok Emlékcsarnokában a közelmúltban elhunyt szentmihályi olimpiai bajnok vízilabdázó, dr. Konrád Ferenc emléktábláját.

(MOA - Riersch Tamás)