SZP 3934

Varga Ádám ezüst-, Kopasz Bálint bronzérmes K–1 1000-en

2024. 08. 10.
Megosztás

A Tokióban az első két helyen záró versenyzőink most, Párizsban is egymás mögött végzett a dobogón, csak fordítva és a második-harmadik helyen.

SZP 3259
MOB-Média/Szalmás Péter

A nőkéhez hasonló dominanciát mutatott két férfiversenyzőnk a K–1 1000-en szombat délelőtt: a legutóbbi ötkarikás játékokon e számban arany- és ezüstérmes Kopasz Bálint és Varga Ádám más taktikát választott, ám ugyanúgy megnyerte a középfutamát.

A fináléban tehát a négyes és ötös pályáról indulhattak, és be is kezdtek, akárcsak a nagy rivális, a portugál Fernando Pimenta.

A legelső méréseknél a harmadik-negyedik helyen mentek a mieink, Pimenta pedig vezetett negyedtávnál – a fiaink előtt 0.89-es és 1.77-es előnnyel.

Féltávnál ez annyiban módosult, hogy Kopasz már felér a portugál hajójához, és a cseh Josef Dostallal mentek a győzelemért.

Pimenta két oldalán elhúzott Dostal és Kopasz, a portugál 750-nélom kiszállt ebből a versenyből – Varga pedig megindult az érmekért.

Végül a cseh Dostal nagyszerű versenyzéssel elvitte az aranyat, Varga és Kopasz pedig begyűjtötte az ezüstöt és bronzot 3:24.76-os, illetve 3:25.68-as idővel

SZP 3263
MOB-Média/Szalmás Péter

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.