Schmidt adam sportorvosi kongresszus tf 23 06 08

„Köszönjük a sportorvosok munkáját!”

2023. 06. 09.
Megosztás

Kongresszust rendez a Magyar Sportorvos Társaság a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen június 8-án és 9-én. A szakmai fórum résztvevőit a Magyar Olimpiai Bizottság nevében dr. Bartha Csaba operatív igazgató köszöntötte.

„A Testnevelési Egyetem, mint helyszín szimbolikus, szeretnénk a sport és a sportegészségügy kapcsolatát a jövőben még tovább erősíteni” – jelentette ki az esemény honlapján olvasható köszöntőjében dr. Pavlik Attila, a társaság elnöke. Hozzátette: „a sportorvoslás multidiszciplináris jellege miatt mindig kíváncsiak vagyunk a társszakmák szakértőinek véleményére is.”

A megnyitón köszöntőt mondott dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója és prof. dr. Sterbenz Tamás rektor is.

„A magyar sportsikerek alapja a megfelelő sportegészségügyi támogatás és azok a szakemberek, akiknek köszönetet mondhattam ma a Magyar Sportorvos Társaság kongresszusának megnyitóján” – írta közösségi oldalán az államtitkár.

„A Magyar Olimpiai Bizottság egyik legfontosabb bizottsága az orvosi. A sportorvosok nem csak az olimpiai eseményeken állnak helyt kimagaslóan, hanem részt vesznek a prevencióban, szűrésekben, utókezelésben, rehabilitációban is. Ez széleskörű multidiszciplínát jelent, ami kiemelkedően fontos az élsportolói karrier során. Éppen ezért a MOB számára nagyon fontos a sporttudományi háttér jelenléte. Köszöntöm a konferencia résztvevőit, egyben köszönöm, hogy az itt ülő orvosok, szakemberek elhivatottan, magas színvonalon foglalkoznak válogatottjainkkal, az olimpiákra készülő sportolókkal, és maximális felkészültséggel biztosítják az egészségügyi hátteret a multisporteseményeken” – mondta dr. Bartha Csaba.

A MOB korábbi sportigazgatója megjegyezte: nagy érdeklődéssel várta a sportegészségügyi szimpóziumot és kerekasztalt, ahol szövetségi kapitányok és sportszakmai igazgatók sportorvoslással kapcsolatos elvárásai kerültek fókuszba. Ebben a témában beszélgetett dr. Tállay Andrással és dr. Tóth Szabolccsal dr. Sós Csaba a Testnevelési Egyetem és az úszószövetség, Juhász István a kézilabdaszövetség, illetve Bánhidi Ákos a korcsolyázó-szövetség képviseletében.

Az esemény fővédnöke Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. A konferencián részt vett Fábián László főtitkár is. A Magyar Sportorvos Társaság főtitkára dr. Tállay András, aki egyben a MOB Orvosi Bizottságának elnöke is, több olimpiai eseményen a magyar küldöttség vezető csapatorvosa.

(MOB-Média; fotó: Facebook/drschmidtadam)